WRC

Λεμπ: "Περίπλοκο να κερδίσω στο Μεξικό"

Λεμπ: "Περίπλοκο να κερδίσω στο Μεξικό"

Δύο εβδομάδες πριν την επιστροφή του στο WRC, στο Ράλι Μεξικού στις 9-11 Μαρτίου, ο Σεμπαστιάν Λεμπ οδήγησε για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Σεπτέμβριο το Citroen C3 WRC στο χώμα, στους δρόμους της Αλμερία.

Ο 44χρονος, που θα κάνει ακόμα δύο αγώνες του WRC φέτος - στην Κορσική τον Απρίλιο και στην Ισπανία τον Οκτώβριο - έμεινε ενθουσιασμένος με την εξέλιξη της ανάρτησης και της χωμάτινης ρύθμισης του γαλλικού rallycar.

"Η εξέλιξη της ανάρτησης και της γεωμετρίας της μου έδωσαν περισσότερη σιγουριά, και τη χρειαζόμουν. Δεν έκανα πολλές αλλαγές στο set-up σε σχέση με τις ρυθμίσεις των άλλων (σ.σ.: του Κρις Μικ, που προηγήθηκε), μόνο κάποιες μικρές τροποποιήσεις στα διαφορικά και στην ανάρτηση", είπε ο Λεμπ.

Λεμπ: "Περίπλοκο να κερδίσω στο Μεξικό"

"Στη συνέχεια προσπάθησα να προσαρμοστώ. Σε σχέση με το παλιό WRCar ο κινητήρας σίγουρα είναι ισχυρότερος, και η ισορροπία του αυτοκινήτου είναι καλή. Μου άρεσε, όλα πάνε καλά".

"ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ

Ο Γάλλος, εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι, δεν έκρυψε ότι αισθάνεται περίεργος να διαπιστώσει κατά πόσον θα είναι εξίσου γρήγορος με το παρελθόν, έπειτα από απουσία τριών ετών από την παγκόσμια σκηνή των ράλι (συγκεκριμένα από το Μόντε Κάρλο του 2015).

Λεμπ: "Περίπλοκο να κερδίσω στο Μεξικό"

"Ο στόχος μου είναι να διασκεδάσω, να οδηγήσω όπως νιώθω, και είμαι περίεργος να δω που θα βρεθώ. Είναι δύσκολο να έχω μια ξεκάθαρη φιλοδοξία για το Μεξικό, έχει περάσει πολύς καιρός που δεν έχω οδηγήσει. Θα έχω ένα μικρό μειονέκτημα, καθώς δεν γνωρίζω τις Ειδικές τόσο καλά όσο οι άλλοι οδηγοί", συνέχισε ο Γάλλος.

Και κατέληξε: "Θα είναι πολύ περίπλοκο να κερδίσω. Οι αντίπαλοί μου οδηγούν όλο το χρόνο, κάνουν πολλές δοκιμές και τρέχουν σε πολλά ράλι. Έχουν το ρυθμό που εγώ έχω χάσει εδώ και κάποια χρόνια. Πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά νομίζω ότι θα καταφέρω κι εγώ να βρω έναν καλό ρυθμό [στον αγώνα]".

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ