WRC

Φουλ για τίτλο η Hyundai το 2017 με το i20 Coupe WRC!

Hyundai Motorsport 
2017 Team Launch 
Monza, 1st December 2016
Thierry Neuville, Hayden Paddon, Dani Sordo
Hyundai i20 Coupe WRC

Photographer: Sarah Vessely
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH
Hyundai Motorsport 2017 Team Launch Monza, 1st December 2016 Thierry Neuville, Hayden Paddon, Dani Sordo Hyundai i20 Coupe WRC Photographer: Sarah Vessely Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH HYUNDAI MOTORSPORT / SARAH VESSELY

Η Hyundai Motorsport είναι η πρώτη εταιρεία που παρουσιάζει με κάθε επισημότητα το αγωνιστικό νέας γενιάς, με το οποίο θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2017. (VIDEO)

Την Πέμπτη (1/12), σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Autodromo Nazionale Monza, έγιναν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του 3θυρου Hyundai i20 Coupe WRC με το οποίο η εταιρεία φιλοδοξεί να κατακτήσει την κορυφή. Μια πρώτη γεύση από το νέο αγωνιστικό είχαμε πάρει στο Σαλόνι του Παρισιού .

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ, ΦΩΤΟ: HYUNDAI MOTORSPORT

Η Hyundai επέστρεψε στο WRC σε φουλ ρυθμούς το 2014.Το 2016 ήταν η πιο πετυχημένη σεζόν στην ιστορία της εταιρείας στο στίβο του παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι με απολογισμό δύο νίκες και παρουσία στο βάθρο σε 10 από τους 13 αγώνες.

Τα αποτελέσματα αυτά της έδωσαν τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών, με τον Thierry Neuville να τερματίζει δεύτερος στο Πρωτάθλημα οδηγών, πίσω από τον Πρωταθλητή Sebastien Ogier.

Μπαίνοντας στην τέταρτη χρονιά παρουσίας της στο σπορ και έχοντας αποκτήσει πλέον αρκετές εμπειρίες, φιλοδοξεί να κάνει το επόμενο βήμα που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση της κορυφής.

« Όλες οι ομάδες ξεκινάμε τη σεζόν από λευκό χαρτί, οπότε είμαστε στο ίδιο σημείο. Έχοντας ολοκληρώσει το Πρωτάθλημα στη δεύτερη θέση, θέλουμε να αποδείξουμε την ικανότητά μας παλεύοντας για το Πρωτάθλημα το 2017 - και είμαστε βέβαιοι ότι το Hyundai i20 Coupe WRC θα μας βοηθήσει να τα καταφέρουμε», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Michel Nandan.

« Θέλουμε να συνεχίσουμε και να χτίσουμε πάνω σε αυτό το μομέντουμ. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα και πιστεύουμε ότι μπορούμε να είμαστε βασικοί διεκδικητές του τίτλου σε αυτή τη νέα εποχή του WRC», πρόσθεσε.

Οι δοκιμές του Hyundai i20 Coupe WRC ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο και σε αυτό το διάστημα έχει καλύψει περισσότερα από 6.000 χιλιόμετρα, ενώ οι δοκιμές θα συνεχιστούν ώστε να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες ενόψει του πρώτου αγώνα του 2017 στο Monte Carlo.

Video από την παρουσίαση τουHyundai i20 Coupe WRC

Οι επικεφαλής της ομάδας πιστεύουν πολύ στην ομοιογένεια γι' αυτό και διατηρούν για ακόμα μια χρονιά τα ίδια πληρώματα. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul, Hayden Paddon/John Kennard και Dani Sordo/Marc Martí θα λάβουν μέρος και στους 13 αγώνες του Πρωταθλήματος εκπροσωπώντας την Hyundai Shell Mobis World Rally Team, όπως θα είναι η επίσημη ονομασία της μιας και μοναδικής ομάδας που θα κατεβάσει του χρόνου η εταιρεία στο WRC.

« Οι αρχικές εντυπώσεις μου από το αυτοκίνητο στις δοκιμές ήταν πολύ θετικές. Οι αλλαγές στους κανονισμούς μας επέτρεψαν να κάνουμε βελτιώσεις σε τομείς-κλειδιά, όπως η αεροδυναμική και η σταθερότητα του πίσω μέρους. Η αύξηση της ιπποδύναμης είναι απίστευτη και το επιπλέον κράτημα μας δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση ώστε να πιέσουμε», αναφέρει ο Neuville προσθέτοντας πως « θέλουμε να είμαστε αποφασιστικά στη μάχη για το Πρωτάθλημα το 2017».

Κατά τον Hayden Paddon η νέα γενιά αγωνιστικών θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην αύξηση της δημοτικότητας τουWRC. « Eίναι πιο διασκεδαστικό στην οδήγηση το νέο αγωνιστικό και νομίζω ότι θα είναι πιο συναρπαστικό για τους θεατές. Μου αρέσει που τα νέα αυτοκίνητα θα είναι πιο προσαρμόσιμα στο οδηγικό στιλ κάθε οδηγού. Οι νέοι κανονισμοί θα βοηθήσουν το σπορ να γίνει πιο θελκτικό στους νέας γενιάς φίλους των μηχανοκίνητων σπορ».

« Όταν δοκίμασα για πρώτη φορά το νέο αυτοκίνητο, έμεινα έκπληκτος από την ταχύτητά του. Η μεγαλύτερη ιπποδύναμη και το αυξημένο κράτημα από την αεροδυναμική είναι εντυπωσιακά. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια συναρπαστική σεζόν τόσο για τους θεατές όσο και για εμάς», είπε από την πλευρά του ο Dani Sordo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Το οριστικό πρόγραμμα του WRC για το 2017
"Αντίο" με 1-2 η Volkswagen
Τι θα επιλέξει ο Ogier;
TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ