WRC

Επιτέλους ξεκινά και πάλι η δράση στο WRC

France's Sebastien Ogier and Julien Inggrassia in a Citroen C3 WRC on day three of the Wales Rally GB, Saturday Oct. 5, 2019. (Bradley Collyer/PA via AP)
France's Sebastien Ogier and Julien Inggrassia in a Citroen C3 WRC on day three of the Wales Rally GB, Saturday Oct. 5, 2019. (Bradley Collyer/PA via AP) AP

Μετά από κάτι παραπάνω από πεντέμιση μήνες, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι ξεκινά, κουτσουρεμένο με τέσσερις αγώνες έως το φινάλε τον Νοέμβριο, εκτός απροόπτου.

Όλα σταμάτησαν στις 14 Μαρτίου, όταν οι διοργανωτές του ράλι Μεξικού, τελείωσαν πρόωρα τον τρίτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, με τον φόβο της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ωστόσο, σιγά σιγά και με νέα δεδομένα, τα αγωνιστικά δρώμενα επανέρχονται στο προσκήνιο, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα.

Σε επίπεδο WRC, το πρωτάθλημα επανεκκινεί την ερχόμενη εβδομάδα, με το Ράλι Εσθονίας στις 4-6 Σεπτεμβρίου, το οποίο μπήκε πρώτη φορά στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μολονότι οι ομάδες από το 2019 είχαν στείλει αυτοκίνητα εκεί για να διαφημίσουν το ράλι.

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει εκ νέου με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο με αυστηρά πρωτόκολλα για την προστασία όλων των εμπλεκομένων. Το ράλι πραγματοποιείται σε γρήγορους και ομαλούς χωματόδρομους με πολλές κορυφές και άλματα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε ένα συνοπτικό πρόγραμμα, με τις περισσότερες από τις ειδικές διαδρομές να πραγματοποιούνται το Σάββατο και την Κυριακή, με συνολικά 232,64 ανταγωνιστικά χιλιόμετρα. Το ράλι εδρεύει στο Tartu, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Εσθονίας, όπου θα ξεκινήσει με μια σύντομη ειδική την Παρασκευή το απόγευμα κοντά στο service park στο αεροδρόμιο Raadi. Το Σάββατο θα διεξαχθούν 10 ειδικές, πέντε επαναλαμβανόμενες, το πρωί και μετά το μεσημέρι, ενώ την Κυριακή θα γίνουν ακόμα τρεις επαναλαμβανόμενες.

Το πρωτάθλημα, στη συνέχεια περιλαμβάνει τα ράλι Τουρκίας (18-20 Σεπτεμβρίου), Σαρδηνίας (8-11 Οκτωβρίου) και Βελγίου (19-22 Νοεμβρίου). Στην Εσθονία, η Toyota πηγαίνει επικεφαλής τόσο στη βαθμολογία των ομάδων – κατασκευαστών με 21 βαθμούς διαφορά από τη Hyundai, όσο και στο πρωτάθλημα οδηγών, με τον Οζιέ να προηγείται με μια διαφορά 8 βαθμών από τον ομόσταβλό του Εβανς, ενώ με 20 πόντους διαφορά από τον Οζιέ, βρίσκεται ο Νεβίλ της Hyundai.

" Είμαι χαρούμενος που είμαστε σε θέση να αγωνιστούμε ξανά μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Το Ράλι Εσθονίας θα είναι νέο για πολλούς από εμάς, αλλά είμαι πάντα ενθουσιασμένος για μια διαφορετική πρόκληση.

Σίγουρα πρόκειται να είναι ένα απαιτητικό ράλι με πολύ γρήγορους δρόμους. Μετά τις δοκιμές που κάναμε στη Φινλανδία και στην Εσθονία, έχω μια καλή αίσθηση για το αυτοκίνητο", είπε ο επικεφαλής του πρωταθλήματος Σεμπαστιάν Οζιέ.

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ