MOTORSPORTS

SBK Ταϋλάνδη - 2ο σκέλος: Ο Sykes σπάει το σερί

SBK Ταϋλάνδη - 2ο σκέλος: Ο Sykes σπάει το σερί
GEEBEE IMAGES

Ο Tom Sykes με αμυντική οδήγηση κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Jonathan Rea και να πάρει τη νίκη στο Β΄σκέλος του αγώνα της Ταϋλάνδης.

Ο Τom Sykes κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα κερδίζοντας τον team mate του, Jonathan Rea, αλλά και την υπερβολική υγρασία στην πίστα του Buriram. H αρχή του Β' σκέλους ήταν ίδια με αυτήν του πρώτου.

KEIMENO: ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΡΝΑΒΑΣ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Ο Sykes έκανε την καλύτερη εκκίνηση, ο Rea έμεινε πίσω του, ενώ ο κάτοχος της superpole Michael Van der Mark, έπειτα από μια επαφή με την Panigale του Chaz Davies, εδραιώθηκε στην τρίτη θέση. Αρχικά στη μάχη πλασαρίστηκαν και τα δύο Yamaha R1 των Guintoli και Lowes, όμως φάνηκε πως ακόμη δεν έχουν τα εφόδια για να πρωταγωνιστήσουν.

Ο αγώνας έδειξε πως θα κρινόταν ξανά στην αναμέτρηση των δύο αναβατών της Kawasaki και όλοι περίμεναν πως ο Rea θα έκανε το "τέσσερα στα τέσσερα". Όμως ευτυχώς για όλους μας λίγο μετά τα μέσα του αγώνα προστέθηκε και ο Chaz Davies που είχε αφήσει πίσω του τον vd Mark με τη Honda CBR 1000RR.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 2ου ΣΚΕΛΟΥΣ

Ο Βρετανός της Ducati καιροφυλακτούσε έτοιμος να εκμεταλλευτεί οποιοδήποτε λάθος. Ενώ λοιπόν o Rea είχε περάσει τον Sykes, έκανε λάθος και προσπεράστηκε διαδοχικά από Sykes και Davies. Η ανωτερότητά του ως οδηγού αλλά και η υπεροπλία της Kawasaki ZX-10R φάνηκε στη μεγάλη ευθεία της πίστας. Εκεί το Panigale δεν μπορούσε να αναμετρηθεί με τα Kawasaki σε τελική και μοιραία έμεινε ξανά στην τρίτη θέση.

Οι τελευταίοι δύο γύροι ήταν «όλα τα λεφτά». Ο Rea προσπάθησε και έδειξε πως είναι πιο ικανός και πιο γρήγορος από τον συμπατριώτη του και team mate. Όμως ο Sykes ήταν τελικά αυτός που κέρδισε χάρη στις αμυντικές γραμμές που κράτησε. Με αυτόν τον τρόπο πέρασε στη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος με 66 βαθμούς, 29 λιγότερους από τον Rea και έναν περισσότερο από τον vd Mark.

Την πεντάδα συμπλήρωσαν ο vd Mark και ο Nicky Hayden με Honda. Έκτο τελικά τερμάτισε το Yamaha R1 του Sylvain Guintoli, ενώ ο team mate του Alex Lowes εγκατέλειψε ύστερα από πτώση. Για ένα ακόμη σκέλος πρώτη εργοστασιακή μοτοσυκλέτα ήταν η BMW S1000RR (Althea team) του Markus Reiterberger στην έβδομη θέση, ενώ πίσω του ήταν ο Jordi Torres με ίδια μοτοσυκλέτα. Τη δεκάδα έκλεισαν ο Lorenzo Savadori και ο Davide Guigliano με την εργοστασιακή Ducati Panigale.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

Επόμενος αγώνας στις 3 Απριλίου στην Πορτογαλία (Aragon). Όλους τους αγώνες μπορείτε να τους παρακολουθείτε από τα κανάλια Eurosport.

Διαβάστε ακόμη στο Car and Driver:

SBK Ταϋλάνδη - 1ο σκέλος: Η μάχη των team-mates

SBK Phillip Island - 2ο σκέλος: Keep calm and win (VIDEO)

SBK Phillip Island - 1ο σκέλος: Στις έξι το πρωί με 300 km/h! (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ