MOTORSPORTS

SBK Phillip Island - 2ο σκέλος: Keep calm and win

SBK Phillip Island - 2ο σκέλος: Keep calm and win
GEEBEE IMAGES

Κρατώντας την ψυχραιμία του και οδηγώντας αλάνθαστα ο Jonathan Rea διπλασίασε τις νίκες του στον πρώτο αγώνα του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK.

Κρατώντας την ψυχραιμία του και οδηγώντας αλάνθαστα ο Jonathan Rea διπλασίασε τις νίκες του στον πρώτο αγώνα του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK.

KEIMENO: ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΡΝΑΒΑΣ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ, ΦΩΤΟ: KAWASAKI, HONDA

Μένοντας συνεχώς ανάμεσα στους πρωτοπόρους, κατάφερε να νικήσει τόσο τον απίστευτο Van der Mark με τη Honda CBR 1000RR που έμεινε για εφτά γύρους στην πρωτοπορία του αγώνα, όσο και τον Chaz Davies με την Ducati Panigale που προσπάθησε στον τελευταίο γύρο να προσπεράσει, όμως πίεσε τόσο πολύ το μπροστινό της μοτοσυκλέτας του «τραβώντας» τα φρένα βαθιά μέσα στη στροφή που έπεσε.

Αρχικά ο Sykes ήταν στην πρώτη θέση για 11 γύρους, αλλά ο Βρετανός έχει γίνει πολύ επιρρεπής στα λάθη, κάτι που τον οδήγησε για έναν ακόμη αγώνα εκτός βάθρου. Την πρωτοπορία πήρε ο van der Mark που έμεινε μπροστά για εφτά γύρους και έδειχνε ικανός για την πρώτη του νίκη στη σύντομη καριέρα του στο World SBK. Ένα λάθος όμως στην έξοδο της τελευταίας στροφής έφερε μπροστά του τους Rea και Davies τέσσερις γύρους πριν το τέλος. Ο Βρετανός της Ducati δεν ήθελε να χάσει ξανά και πίεσε τελικά παραπάνω από ό,τι έπρεπε. Η πτώση ήρθε στον τελευταίο γύρο, όμως ο Davies μας θύμισε κάτι από έναν άλλο αναβάτη θρύλο της Ducati, τον Troy Bayliss. Πέφτοντας δεν άφησε τη μοτοσυκλέτα του και κράτησε τον συμπλέκτη. Η Panigale δεν έσβησε, ο Davies τη σήκωσε, συνέχισε και τελικά τερμάτισε 10ος.

Ο Van den Mark έτσι ολοκλήρωσε μια ονειρεμένη πρεμιέρα στο φετινό Πρωτάθλημα με μια τρίτη θέση στο Α΄ σκέλος και μια δεύτερη στο Β΄. Αλλά και η μάχη για την τρίτη θέση κρίθηκε δύο στροφές πριν το τέλος με τον Davide Guigliano (Ducati) να υπερτερεί του Nicky Hayden (Honda) ο οποίος διαχειρίστηκε καλύτερα τα ελαστικά του και κατάφερε να μείνει με τους πρωτοπόρους καθ' όλη τη διάρκεια του σκέλους.

Μία θέση πιο ψηλά από το πρώτο σκέλος βρέθηκε ο Sylvain Guintoli με το Yamaha R1, ενώ τελικά στην έκτη θέση τερμάτισε ο Tom Sykes. Μπροστά από το Ducati του Davies τερμάτισαν τα τρία BMW S1000RR τον Jordi Torres, Sylvain Barrier (Althea team) και Joshua Brookes (Milwaukee team).

Επόμενος αγώνας στις 13 Μαρτίου στην πίστα Chang International της Ταϋλάνδης. Όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος μπορείτε να τους παρακολουθείτε από τα κανάλια Eurosport.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Καθυστερεί το νέο σύστημα κατατακτήριων δοκιμών!

Αλλάζουν οι κατατακτήριες δοκιμές!

Αυτά είναι τα μονοθέσια του 2016 (PHOTOS+VIDEOS)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ