MOTORSPORTS

Πήρε τον τίτλο και στους οδηγούς η Toyota

Πήρε τον τίτλο και στους οδηγούς η Toyota

Το πλήρωμα του αυτοκινήτου TS050 HYBRID, Σεμπαστιάν Μπουεμί, Καζούκι Νακαζίμα και Φερνάντο Αλόνσο, όλοι με προϋπηρεσία στη Φόρμουλα 1, υπερασπίστηκαν τον περσινό τίτλο, εξασφαλίζοντας και το φετινό.

Τον Μάιο, στο Σπα, η TOYOTA GAZOO Racing κατέκτησε τον τίτλο στους κατασκευαστές, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής – WEC. Χθες, στο 87ο Le Mans 24 Hours, το πλήρωμα του αυτοκινήτου Νο8 TS050 HYBRID, Σεμπαστιάν Μπουεμί, Καζούκι Νακαζίμα και Φερνάντο Αλόνσο, όλοι με προϋπηρεσία στη Φόρμουλα 1, υπερασπίστηκαν τον περσινό τίτλο, εξασφαλίζοντας και το φετινό.

Δεύτερο, τερμάτισε το έτερο αυτοκίνητο της Toyota, με το Νο7 και οδηγούς τους Μάικ Κόνγουεϊ, Καμούι Κομπαγιάσι και Χοζέ Μαρία Λόπεθ. Ωστόσο, το πλήρωμα αυτό ήταν που βρισκόταν μπροστά στον αγώνα, ενώπιον 252.500 θεατών!

Πήρε τον τίτλο και στους οδηγούς η Toyota

Στο 367ο γύρο, με ένα προβάδισμα πάνω από δύο λεπτά, τα δεδομένα για το αυτοκίνητο Νο 7, έδειξαν κλατάρισμα και ο Χοσέ έτρεξε να αντικαταστήσει το ελαστικό. Ένα λάθος όμως του αισθητήρα (ναι, κάνουν και αυτά τα προηγμένα συστήματα λάθος), υπέδειξε διαφορετικό ελαστικό να αλλαχθεί, με αποτέλεσμα ο Χοσέ να μπει ξανά στην πίστα με το ελαστικό που πραγματικά είχε πρόβλημα.

Έτσι, αναγκάστηκε να μπει εκ νέου στα πιτς, για να αλλάξει και τα 4 ελαστικά, προκειμένου να είναι σίγουρος. Το γεγονός αυτό τον έριξε πίσω από το αυτοκίνητο Νο8, το οποίο εκείνη τη στιγμή οδηγούσε ο Καζούκι. Η Toyota, με το 1-2 στο Le Mans, έκλεισε τη χρονιά με νταμπλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ