MOTORSPORTS

Motegi 2010: Όταν "έπεσαν" κορμιά για μια 3η θέση

Motegi 2010: Όταν "έπεσαν" κορμιά για μια 3η θέση

Το ερχόμενο τριήμερο το MotoGP ταξιδεύει στο Motegi και εμείς θυμόμαστε τη μεγάλη μονομαχία των Rossi και Lorenzo πριν από πέντε χρόνια.

Η πίστα του Motegi φιλοξενεί το 3ήμερο 9-11 Οκτωβρίου τον 15ο αγώνα του Πρωταθλήματος των MotoGP. Με τέσσερις αγώνες να απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν και μόλις 14 βαθμούς να χωρίζουν τους δύο διεκδικητές του τίτλου, τον Valentino Rossi και τον Jorge Lorenzo, το φινάλε προμηνύεται συναρπαστικό.

Και οι δυο έχουν παράδοση καλών αποτελεσμάτων: O Iταλός έχει στο ενεργητικό του δύο νίκες (2001 και 2008), έξι 2ες θέσεις (2000, 2002, 2003, 2004, 2006 & 2009) και δύο 3ες (2010 & 2014). Ο Ισπανός από την πλευρά του που πρόσφατα είχε μια άτυχη στιγμή κατά τη διάρκεια προπόνησης με minibikes, τραυματίζοντας τον αριστερό του ώμο -ο ίδιος πάντως δηλώνει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα-, έχει τρεις νίκες (2009, 2013 & 2014) και δύο 2ες θέσεις (2011 & 2012).

Οι δυο τους είχαν χαρίσει αξέχαστες στιγμές στο φιλοθέαμον κοινό, πίσω στο 2010, σε μια επική μάχη με φόντο όχι τη νίκη, αλλά την τρίτη θέση. Η νίκη σε εκείνο το ιαπωνικό Grand Prix ήταν υπόθεση του Casey Stoner και της Ducati, με τον Andrea Dovizioso, που τότε οδηγούσε για την Repsol Honda, να έχει "καπαρώσει" ουσιαστικά τη δεύτερη θέση. Απέμενε, λοιπόν, η τρίτη θέση και γι' αυτήν έγινε... εμφύλιος!

Κακά τα ψέματα, ο... πόλεμος δεν έγινε για την τρίτη θέση, αλλά για το γόητρο και την τεράστια ικανοποίηση που προσφέρει η νίκη επί του ομόσταβλου και μεγάλου αντιπάλου.

Rossi και Lorenzo πάλεψαν μέχρις εσχάτων για μια θέση στο βάθρο, την ώρα που οι επικεφαλής της Yamaha παρακολουθούσαν αμήχανοι και με κομμένη την ανάσα τους αναβάτες τους να επιδίδονται σε οριακές μανούβρες.

Κανείς τους δεν έκανε πίσω. Ούτε ο Ιταλός που δεν είχε τίποτα να χάσει, αλλά πολλά να κερδίσει καθώς προερχόταν από δύσκολους μήνες μετά τον σοβαρό του τραυματισμό στις δοκιμές του Mugello, αλλά ούτε και ο Ισπανός που παρότι βρισκόταν σε τροχιά τίτλου -τον οποίο και κατέκτησε εκείνη τη χρονιά- και είχε πολλά να ρισκάρει, πάλεψε σαν πραγματικός Σπαρτιάτης.

Τελικός νικητής σε αυτήν τη μάχη όπου οι δυο τους αντάλλαξαν πέντε φορές θέση στους τελευταίους δύο γύρους, ήταν ο Valentino Rossi. Μετά την πτώση της καρό σημαίας, υπήρξε έντονο παρασκήνιο με τον Lorenzo να παραπονιέται στη Yamaha για το επιθετικό στιλ οδήγησης του Ιταλού.

«Δεν έκανε κινήσεις που να αξίζουν τιμωρία, αλλιώς οι αγωνοδίκες θα είχαν παρέμβει. Σίγουρα όμως ήταν στο όριο κάθε φορά που με περνούσε. Με ακουμπούσε και με έσπρωχνε. Είναι αυτού του είδους η συμπεριφορά που έχει επιδείξει στο παρελθόν στις μάχες με τον Gibernau και τον Stoner. Τώρα ήταν η σειρά μου, αλλά εγώ δεν είμαι σαν κι αυτούς. Αν βρεθούμε και πάλι σε τέτοια μάχη όταν ο τίτλος έχει κριθεί, θα κάνω ό,τι και αυτός», έλεγε τότε ο "Por Fuera".

Το πιο εύστοχο σχόλιο το έκανε ο επί χρόνια μηχανικός του Rossi, Alex Briggs: «Αυτό που παρακολουθήσαμε την Κυριακή στο Motegi ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας από δύο εξαιρετικούς αναβάτες. Ο ένας είχε πολλά να χάσει, παρ' όλα αυτά όμως επέλεξε να αγωνιστεί. Ήταν ένας αγώνας που οι φίλοι του σπορ θα τοποθετήσουν στο ράφι με τους εξαιρετικούς αγώνες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν ένα κοινό παρονομαστή (σ.σ. επικράτηση του Rossi). Αυτά που ακούτε τώρα είναι απλά λόγια. Για μένα ο αγώνας διήρκησε 45 λεπτά. Για πολλούς στην Ισπανία και την Ιταλία θα κρατήσει μια εβδομάδα!».

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Έσπασε το χέρι του ο Marquez!

Pedrosa Vs Rossi μέσα από εικόνες και video

GP Aragon - RACE: Κυριαρχία Lorenzo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ