Με 100 συμμετοχές η Ανάβαση Διονύσου 2017

Με 100 συμμετοχές η Ανάβαση Διονύσου 2017

Αντίστροφη μέτρηση για τον αγώνα - αναβίωση των ένδοξων αναβάσεων στη ιστορική διαδρομή, τη δεκαετία του 70. Δείτε τις 100 συμμετοχές στην Ανάβαση Διονύσου 2017.

Μπορεί η Πρωτομαγιά να προσφέρεται για έξοδο στη φύση, εντούτοις το τριήμερο από αύριο Σάββατο 29 Απριλίου, προσφέρεται για απόδραση και… δράση.

Ενας ιδανικός συνδυασμός μπορεί να γίνει στην Αττική, με την Ανάβαση Διονύσου και βέβαια με επίσκεψη στην γύρω περιοχή.

Η διαδρομή της Ανάβασης Διονύσου είναι πλέον έτοιμη να υποδεχθεί αγωνιζόμενους και θεατές που αναμένεται να κατακλύσουν την ανατολική πλευρά της Πεντέλης στις 29-30 Απριλίου. Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων αποδείχθηκε στην πράξη, καθώς 100 οδηγοί θα βρεθούν στην εκκίνηση διαμορφώνοντας ακόμη έναν τριψήφιο πίνακα συμμετεχόντων, στη δεύτερη χρονιά της σύγχρονης ιστορίας του αγώνα, ο οποίος αναβίωσε πέρυσι έπειτα από 40 χρόνια, έχοντας διεξαχθεί για τελευταία φορά το 1976.

Η Ανάβαση Διονύσου αποτελεί τον 2ο φετινό αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων, ενώ την ευθύνη της διοργάνωσης έχει αναλάβει το Αθλητικό Σωματείο «Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής» (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.). Αρωγός στις προσπάθειες της Οργανωτικής Επιτροπής είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνα (Κ.Ε.Δ.Μ.Α.) είναι Συνδιοργανωτής του γεγονότος, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα, ενώ παράλληλα έχει την υποστήριξη της Κοινότητας Νέας Μάκρης και της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Δήμου Μαραθώνα.

Ο Διοικητικός Έλεγχος της Ανάβασης, που θα σημάνει και την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου το σήμερα το απόγευμα μεταξύ 18:00-22:00, θα φιλοξενηθεί στο Κτήμα Ράικου "Καλοκαιράκι" (Χρυσής Ακτής 158, Άγιος Παντελεήμων, Μαραθώνας), όπου θα υπάρχει φύλαξη των αγωνιστικών αυτοκινήτων και η Οργανωτική Επιτροπή θα διοργανώσει μια εκδήλωση καλωσορίσματος προς τους αγωνιζόμενους, καθώς και όσους εκπροσώπους των ΜΜΕ επιθυμούν να παραβρεθούν.

Το ενδιαφέρον από πλευράς θεατών αναμένεται μεγάλο, ενώ έντονη είναι η κινητοποίηση της Τοπικής Κοινωνίας για την Ανάβαση Διονύσου, η οποία άλλωστε έχει το χαρακτηριστικό πως τελείται πολύ κοντά στην Αθήνα, σε μια κεντρική περιοχή με πολυάριθμο πληθυσμό και σε διαδρομή που είναι, λιγότερο ή περισσότερο, γνωστή στην πλειονότητα των κατοίκων της Αττικής, ανεξάρτητα από τη σχέση τους με το Μηχανοκίνητο Αθλητισμό. Ο χώρος των πιτς, όπου θα στηθούν τα σέρβις των ομάδων βρίσκεται μέσα στον οικισμό Ανατολή Νέας Μάκρης, στο τελείωμα του οποίου με κατεύθυνση προς Διόνυσο βρίσκεται η Αφετηρία της Ανάβασης, η οποία ολοκληρώνεται μετά από 5,5 χιλιόμετρα στον Άγιο Πέτρο. Όσον αφορά στην προσπάθεια ενημέρωσης αναφορικά με τη διεξαγωγή του αγώνα, η Οργανωτική Επιτροπή έχει ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία σηματοδότησης στην περιοχή της Ανάβασης, καθώς και την τοποθέτηση πανό σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής του Μαραθώνα.

Όμως, ο πιο σημαντικός ρόλος στην Ανάβαση Διονύσου, ανήκει στους πρωταγωνιστές, δηλαδή στους οδηγούς που θα προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό προς τέρψιν, όχι μόνο των ιδίων, αλλά και των θεατών που θα βρεθούν στις στροφές της διαδρομής για να απολαύσουν τα αγωνιστικά περάσματα. Το θέαμα είναι εγγυημένο για όσους βρεθούν στην Ανατολική Πεντέλη, όχι μόνο λόγω του μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων, αλλά και εξαιτίας της ποιότητας των συνδυασμών που περιλαμβάνουν εξαιρετικούς οδηγούς και αξιοπρόσεκτα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Όσον αφορά στη διασπορά των συμμετεχόντων ανά Κατηγορία, τα Ιστορικά αυτοκίνητα θα έχουν την τιμητική τους στο Διόνυσο, με 25 οδηγούς να είναι παρόντες στη μάχη για τη νίκη. Οι Ομάδες Α και Ε συγκέντρωσαν από 21 συμμετοχές, ενώ στην Ομάδα Ν και στη Formula Saloon θα αγωνιστούν 19 και 14 συμμετέχοντες αντίστοιχα.

Το καθαρά αγωνιστικό μέρος θα ξεκινήσει το Σάββατο 29 Απριλίου, όταν και έχουν προγραμματιστεί ο Τεχνικός Έλεγχος των οχημάτων και οι Χρονομετρημένες Δοκιμές. Όπως είναι φυσικό, η δραστηριότητα θα κορυφωθεί την Κυριακή 30 Απριλίου με τα δύο αγωνιστικά σκέλη που θα ορίσουν και την έκβαση του αγώνα σε επίπεδο αποτελεσμάτων. Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα ξεκινήσει και τις δύο ημέρες στις 10:00, ενώ η διαδρομή θα κλείσει για τους θεατές και στις δύο περιπτώσεις μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 09:00.

 

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Οι travel influencers που κάνουν τον πλανήτη να γυρίζει

Να 'ναι καλό κορίτσι και να της αρέσουν τα ταξίδια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24