MOTORSPORTS

Indy 500: Τρομακτικό ατύχημα του Αλόνσο

Indy 500: Τρομακτικό ατύχημα του Αλόνσο

Ο Φερνάντο Αλόνσο είχε ένα τρομακτικό ατύχημα κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού αγώνα στο Indycar καθώς χτύπησε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω στον τοίχο. (VIDEO)

Υπάρχουν αγώνες με τη δική τους ξεχωριστή σημασία. Πίστες που δίνουν ξεχωριστή αίγλη στους οδηγούς που καταφέρνουν να δουν πρώτοι την καρό σημαία. Στο μηχανοκίνητο αθλητισμό οι τρεις μεγαλύτερες όλων είναι το Γκραν Πρι του Μονακό, ο αγώνας 24 ωρών του Λε Μαν και ο αγώνας της Ιντιανάπολις (Indy 500).

Αυτοί οι τρεις αγώνες συνθέτουν το απόλυτο τριπλ κράουν.

Μέχρι σήμερα πολλοί προσπάθησαν να το κάνουν όμως μόνο ένας τα κατάφερε. Ο λόγος για τον θρυλικό Γκρέιαμ Χιλ, ο οποίος επί σειρά ετών προσπάθησε για το καταφέρει και τελικά το έκανε με διαφορά εννέα ετών ανάμεσα στην πρώτη και την τελευταία του νίκη. Ο πρώτος από τους τρεις αγώνες που κέρδισε ήταν το Μονακό το 1963 και ακολούθησε το 1966 εκείνος της Ιντιανάπολις.

Εκείνο που δυσκόλεψε περισσότερο τον Χιλ ήταν ο 24ωρος αγώνας στο Λε Μαν. Η πρώτη του προσπάθεια έγινε το 1958 με τη Λότους για να καταφέρει να φτάσει στη νίκη το 1972 μετά από εννιά αποτυχημένες προσπάθειες. Στο μεσοδιάστημα είχε κατακτήσει και δύο πρωταθλήματα στη Formula 1 το 1962 και το 1968.

Ο Φερνάντο Αλόνσο είναι ο 20ος οδηγός που κυνηγά το συγκεκριμένο επίτευγμα και τα πράγματα μέχρι στιγμής δεν πηγαίνουν όπως θα τα ήθελε. Ο Ισπανός είχε ένα τρομακτικό ατύχημα κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού αγώνα στο Indycar καθώς χτύπησε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω στον τοίχο.

Το ευτύχημα είναι ότι ο Ισπανός βγήκε αλώβητος από το μονοθέσιο τους.

Δείτε τι ακριβώς συνέβη στο βίντεο που ακολουθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ