MOTORSPORTS

Ετσι αποχαιρέτησε ο Χάμιλτον τον Αντουάν Ουμπέρ

Ετσι αποχαιρέτησε ο Χάμιλτον τον Αντουάν Ουμπέρ

Η απώλεια του 22χρονου Γάλλου πιλότου της BWT-Arden και οδηγού εξέλιξης της Renault Sport Racing, Αντουάν Ουμπέρ, έχει επισκιάσει τα δρώμενα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Στον χθεσινό αγώνα για το πρωτάθλημα FIA Formula 2, στην πίστα Σπα του Βελγίου, που ακολούθησε τις δοκιμές κατάταξης για το σημερινό γκραν πρι της Φόρμουλα 1, ο Ουμπέρ έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, χτύπησε στις μπαριέρες και είχε την ατυχία στην επιστροφή του στην πίστα, το ανεξέλεγκτο μονοθέσιο να το χτυπήσει με ταχύτητα περίπου 200 χλμ./ώρα, το μονοθέσιο του Χουάν Μανουέλ Κορέα, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Ο Ουμπέρ, έχασε τη ζωή του, ενώ ο Κορέα τραυματίστηκε.

Ο Αντουάν Ουμπέρ ήταν μέλος της Renault Sport Academy και αγωνίστηκε στο FIA Formula 2 Championship, το τελευταίο σκαλοπάτι πριν την F1. Ως πρωταθλητής GP3, πέρυσι και μέλος της Equipe de France, της Γαλλικής Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητων Αθλημάτων (FFSA), ο Γάλλος ήταν ένα τεράστιο ταλέντο που επίσης έφερε μεγάλη ενέργεια και θετικότητα στο πρωτάθλημά του, τις ομάδες του και την Ακαδημία της Renault.

Ο Σιρίλ Αμπιτεμπούγ, διευθύνων σύμβουλος της Renault Sport Racing, είπε χαρακτηριστικά: «Οι σκέψεις μας είναι με τους φίλους και την οικογένεια του Αντουάν σε αυτή την τραγική στιγμή. Ο Αντουάν ήταν ένας λαμπρός νέος. Οι επιδόσεις και η συμπεριφορά του εντός και εκτός πίστας ήταν ενός πραγματικού κυρίου και ήταν χαρά και τιμή που τον είχαμε στην Ακαδημία μας. Θα μας λείψει πολύ. Το πνεύμα του θα παραμείνει στην ομάδα και θα αγωνιστούμε στη μνήμη του.»

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΙΟΥΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, Λιούις Χάμιλτον χρησιμοποίησε το Instagram για να δημοσιεύσει το ακόλουθο μήνυμα: «Αυτό είναι καταστροφικό. Ο Θεός να ξεκουράσει την ψυχή σου Αντουάν, οι προσευχές και οι σκέψεις μου είναι μαζί σου και την οικογένειά σου σήμερα.»

Και πρόσθεσε: «Αν ένας από εσάς παρακολουθώντας και απολαμβάνοντας αυτό το άθλημα, σκεφτείτε για ένα δευτερόλεπτο ότι ό,τι κάνουμε είναι ασφαλές, κάνετε λάθος. Όλοι αυτοί οι οδηγοί βάζουν τη ζωή τους στη γραμμή εκκίνησης και ο κόσμος πρέπει να το εκτιμά πολύ σοβαρά, από τους οπαδούς, μέχρι και αυτούς που δουλεύουν στο σπορ. Ο Αντουάν είναι ένας ήρωας κι εγώ ανησυχώ, γιατί πήρα το ρίσκο που πήρε κι εκείνος για να κυνηγήσει τα όνειρά του. Είμαι τόσο λυπημένος για αυτό που συνέβη αυτό. Ας τον κρατήσουμε ψηλά και ας τον θυμόμαστε. Αναπαύσου με ειρήνη αδερφέ.»…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ