MOTORSPORTS

Ελαστικό που επικοινωνεί με τον… οδηγό

Ελαστικό που επικοινωνεί με τον… οδηγό

Η τεχνολογία στο χώρο της αυτοκίνησης εξελίσσεται ραγδαία με τα συστήματα ενός αυτοκινήτου, πλέον, να αλληλεπιδρούν προσφέροντας πλείστες δυνατότητες στον οδηγό.

Η Pirelli, στο Σαλόνι Αυτοκίνητου της Γενεύης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, παρουσιάζει δύο καινοτομίες, με βάση τα Cinturato radial ελαστικά τη δεκαετία του 1950 και τα πολύ χαμηλού προφίλ P Zero της δεκαετίας του 1980.

Η πρώτη καινοτομία αφορά τις χρωματιστές εκδόσεις των ελαστικών P Zero και Winter Sottozero, για τις οποίες οι μηχανικοί της Pirelli έχουν εξελίξει καινοτόμα υλικά και συστήματα προστασίας που εγγυώνται τη ζωντάνια και αντοχή των χρωμάτων.

Η δεύτερη είναι το Pirelli Connesso, μια πλατφόρμα ενσωματωμένη στα ελαστικά P Zero ή Winter Sottozero που προορίζεται για την αγορά αντικατάστασης (απλή μαύρη ή χρωματιστή. Αυτή η πλατφόρμα, επικοινωνεί με τον οδηγό μέσω εφαρμογής, χάρη σε έναν αισθητήρα στο εσωτερικό τοίχωμα του ελαστικού, παρέχοντας ζωτικές πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας του ελαστικού καθώς και μία σειρά εξατομικευμένων υπηρεσιών.

Παράλληλα με τις στάνταρ εκδόσεις των P Zero και Winter Sottozero, οι οδηγοί θα έχουν αρκετές διαφορετικές επιλογές όταν χρειαστεί να αλλάξουν ελαστικά, με δυνατότητα συνδυασμού χρωμάτων και αισθητήρων που επιθυμούν.

Ελαστικό που επικοινωνεί με τον… οδηγό

Οι δύο καινοτομίες υπογραμμίζουν την είσοδο της Pirelli ως στον ψηφιακό κόσμο των ελαστικών και αποτελούν τμήμα της "tailor-made" στρατηγικής της ιταλικής φίρμας. Η στρατηγική αυτή στοχεύει στη δημιουργία ελαστικών, ειδικά προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε οδηγού, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις εξατομίκευσης και παράλληλα λαμβάνοντας υπόψη σημαντικά θέματα ασφάλειας, επιδόσεων και κατανάλωσης.

Οι χρωματιστές εκδόσεις ελαστικών είναι διαθέσιμες για προ-παραγγελία άμεσα για τις σειρές P Zero και Winter Sottozero στην κατηγορία prestige, από τη διάσταση 19-ιντσών και πάνω, ενώ σταδιακά θα επεκταθούν και στην αγορά premium αυτοκινήτων.

Το σύστημα Pirelli Connesso θα διατίθεται αρχικά από τη διάσταση 19-ιντσών και πάνω με τα P Zero και Winter Sottozero για αυτοκίνητα prestige…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ