MOTORSPORTS

Έκανε 611 km με την Toyota ο Alonso


TOYOTA GAZOO  Racing. 
World Endurance Championship. 6 Hours of Bahrain
19th November 2017
Bahrain International Circuit, Bahrain.
TOYOTA GAZOO Racing. World Endurance Championship. 6 Hours of Bahrain 19th November 2017 Bahrain International Circuit, Bahrain. TOYOTA GAZOO RACING

Ο Fernando Alonso πραγματοποίησε δοκιμές με την Toyota και το πρωτότυπο TS050 Hybrid που συμμετέχει στο WEC.

Μια γεμάτη και οικοδομητική ημέρα είχε πίσω από το τιμόνι του Toyota TS050 Hybrid ο Fernando Alonso. Ο Ισπανός οδηγός οδήγησε για πρώτη φορά πρωτότυπο αγώνων αντοχής, καθώς φέρεται να ετοιμάζει και την παρθενική του συμμετοχή στον 24ωρο αγώνα του Μαν το 2018.

Λίγες μόλις ώρες αφότου η Toyota Gazoo Racing είχε κερδίσει τον 6ωρο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC) που έλαβε χώρα στο Bahrain International Circuit, επέλεξε τον δις παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 και τον ανερχόμενο, μόλις 19 ετών, Thomas Laurent για την ημέρα δοκιμών για rookies.

Ο Alonso κάλυψε 113 γύρους στην πίστα του Σακχίρ, αριθμός που ισοδυναμεί με 611 χιλιόμετρα. Ο καλύτερος χρόνος του 36χρονου από το Οβιέδο, ήταν στο 1:43.013.

Fernando Alonso (ESP)  
TOYOTA GAZOO  Racing. 
World Endurance Championship. 6 Hours of Bahrain
19th November 2017
Bahrain International Circuit, Bahrain.
Fernando Alonso (ESP) TOYOTA GAZOO Racing. World Endurance Championship. 6 Hours of Bahrain 19th November 2017 Bahrain International Circuit, Bahrain. TOYOTA GAZOO RACING

Μετά το τέλος του τεστ, δήλωσε: "Ήταν μία υπέροχη ημέρα. Το να δοκιμάσει ένας οδηγός αγώνων ένα πρωτότυπο της κατηγορίας LMP1 δεν μπορεί παρά να είναι ωραίο, καθώς αυτά τα οχήματα είναι εντυπωσιακά. Μάλιστα έχουν σταθερή απόδοση κατά τη διάρκεια ενός stint, πράγμα θετικό. Ήθελα εδώ και πολύ καιρό να δοκιμάσω ένα τέτοιο πρωτότυπο, σήμερα το κατάφερα και είμαι ευτυχής".

Όσο για τον Laurent, που εντυπωσίασε φέτος στην LMP2 με την DC Racing του γνωστού ηθοποιού Jackie Chan, κάλυψε 31 γύρους με καλύτερη επίδοση στο 1:43.273.

Συνολικά στο πεντάωρο τεστ έλαβαν μέρος 14 οχήματα, τρία της κατηγορίας LMP1, έξι της κατηγορίας LMP2, τέσσερα της LMGTE Pro και ένα της LMGTE Am.

Photo Credits: toyota-motorsport-photos.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ