ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

To Ράλλυ Ακρόπολις στις 1-3 Ιουνίου 2018

To Ράλλυ Ακρόπολις στις 1-3 Ιουνίου 2018

Το πρώτο τριήμερο του Ιουνίου του 2018 θα διεξαχθεί ο "εθνικός μας αγώνας", όπως ανακοίνωσε επίσημα η FIA μετά τη συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Ο θεσμός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) θα αποτελείται και τη νέα αγωνιστική χρονιά από οκτώ αγώνες. Κανένας από αυτούς δεν συμπίπτει με αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC). Θα ξεκινήσει από τις όχθες του Ατλαντικού στις νήσους Αζόρες με το Azores Airlines Rallye της Πορτογαλίας στις 22-24 Μαρτίου 2018, και θα καταλήξει στις όχθες της Βαλτικής με το Rally Liepaja της Λετονίας, στις 12-14 Οκτωβρίου.

Πέντε εκ των οκτώ αγώνων θα είναι χωμάτινοι, και τρεις ασφάλτινοι. Πέραν του Ακρόπολις, χωμάτινα θα είναι τα ράλι σε Πορτογαλία, Κύπρο, Πολωνία και Λετονία, ενώ σε ασφάλτινο τερέν θα διεξαχθούν οι συναντήσει στην Ισπανία, την Ιταλία και την Τσεχία.

Το ράλι Πολωνίας επιστρέφει στο θεσμό του ERC μετά από το 2013, χρονιά που το είχε κερδίσει ο πρωταθλητής Ευρώπης Kajetan Kajetanowicz (φωτο)- που φέτος θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί ξανά εμπρός στους συμπατριώτες του. Αντικαθιστώντας το Rally Rzeszow στο πρόγραμμα του ERC, το ράλι Πολωνίας θα γιορτάσει το 2018 την 75η του επέτειο.

FIA - Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ (ERC) 2018

22-24 Μαρτίου Azores Airlines Rallye, Πορτογαλία (χώμα) / ERC Junior

3-5 Μαΐου Rally Islas Canarias, Ισπανία (άσφαλτος) / ERC Junior

1-3 Ιουνίου Acropolis Rally, Ελλάδα (χώμα)*

15-17 Ιουνίου Cyprus Rally, Κύπρος (χώμα)

20-22 Ιουλίου Rally di Roma Capitale, Ιταλία (άσφαλτος) / ERC Junior

24-26 Αυγούστου Barum Czech Rally Zlín, Τσεχία (άσφαλτος) / ERC Junior

21-23 Σεπτεμβρίου Rally Poland, Πολωνία (χώμα) / ERC Junior

12-14 Οκτωβρίου Rally Liepaja, Λετονία (χώμα) / ERC Junior

*Εκκρεμεί η υπογραφή της συμφωνίας με τον Promoter.

www.driveandtravel.gr

TAGS ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ