ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Στην τελική ευθεία για το 2017 Seajets Acropolis Rally

Στην τελική ευθεία για το 2017 Seajets Acropolis Rally
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το 2017 Seajets Acropolis Rally είναι προ των πυλών με τον Bruno Magalhães να θέλει να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Bruno Magalhães θέλει να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογία στο 2017 Seajets Acropolis Rally και όλα τα βλέμματα πέφτουν στον τρίτο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ 2017.

Σε πρώτο πλάνο

* Τρίτος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ 2017.

* Το Ράλλυ Ακρόπολις διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1952.

* Το 2014 ο αγώνας εντάχθηκε στο ημερολόγιο του ERC. Νικητής αναδείχτηκε ο Craig Breen με το Peugeot 208 T16.

* Δεκατρία αυτοκίνητα της κορυφαίας κατηγορίας R5 συμμετέχουν στον αγώνα. Ανάμεσα στους οδηγούς, ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία Bruno Magalhães, ο Πρωταθλητής των δύο περασμένων ετών Kajetan Kajetanowicz, αλλά και ο νικητής του Ράλλυ Ντακάρ και πολυπρωταθλητής Μέσης Ανατολής, Nasser Al-Attiyah.

Σε ό,τι αφορά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Το SEATJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2017 προσμετρά στα έπαθλα των κατηγοριών ERC1, ERC2, ERC3 και ERC Έπαθλο Γυναικών points, όπως και στο Πρωτάθλημα Ομάδων.

* Πρωτοπόρος στη βαθμολογία είναι ο Bruno Magalhães, με 17 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, Alexey Lukyanuk. O Πορτογάλος οδηγός επικράτησε στον πρώτο αγώνα της χρονίας στις Αζόρες και κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον δεύτερο, στα Κανάρια Νησιά. Στο Ράλλυ Ακρόπολις θα αγωνιστεί με ένα Skoda Fabia R5 βαμμένο στα χρώματα της SEAJETS!

* Με τον Luis Pimentel να μη συμμετέχει στον αγώνα, το πλεονέκτημά του για τίτλο στην κατηγορία ERC2 “απειλείται” από τους Tibor Erdi Jr, Zelindo Melegari και Sergey Remennik.

Ο αγώνας

* Η διαδρομή του αγώνα σε σχέση με αυτήν του 2016 δεν έχει αλλαγές, πλην της μείωσης του μήκους της ε.δ. 1-4 SEAJETS Gravia κατά 890 μ. από την αφετηρία της.

* Η ε.δ. 2-5 Άμφισσα, είναι οι πασίγνωστες Καρούτες με αντίθετη φορά (ανηφορική).

* Η ε.δ. 9-12 Ελάτεια/Καρυά, με μήκος 33,86 χλμ. είναι η μεγαλύτερη του αγώνα.

* Τόσο το Service Park του αγώνα, όσο και οι τελετές Εκκίνησης (Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 18:30) και Τερματισμού (Κυριακή 4 Ιουνίου στις 16:05) θα φιλοξενηθούν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Νέα από τους οδηγούς

* Ο Alexey Lukyanuk δε θα αγωνιστεί στο SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2017 λόγω τραυματισμού του σε ατύχημα κατά της διάρκεια δοκιμών που πραγματοποιούσε στη Ρωσία.

* Αν και ο αγώνας δεν προσμετρά στην κατηγορία Νέων, δύο από τους νεαρούς οδηγούς του ERC, o Nikolay Gryazin και ο Buǧra Banaz, θα αγωνιστούν στα ελληνικά χώματα. Ο Gryazin οδηγεί ένα Skoda Fabia R5 στα χρώματα της Sports Racing Technologies, της ομάδας του περυσινού νικητή του αγώνα, Ralfs Sirmacis.


* Από ελληνικής πλευράς, το ενδιαφέρον στο πλαίσιο του ERC, αναμένεται να κερδίσουν οι Πρωταθλητές Ράλλυ 2016, Γιώργος Φιλιππίδης-Λεωνίδας Μαχαίρας, με ένα Skoda Fabia R5 της Motorsport Italia, της εταιρείας που συντηρούσε και το Fabia με το οποίο ο Λάμπρος Αθανασούλας κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον αγώνα το 2016.

Σχόλια οδηγών

ERC1: Kajetan Kajetanowicz: «Το Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί μάθημα για τον οδηγικό μας χαρακτήρα. Εμείς πέρυσι στην Ελλάδα διδαχτήκαμε ότι δεν πρέπει να τα παρατάμε ποτέ. Αυτό το σπορ χαρακτηρίζεται από τις απρόβλεπτες καταστάσεις, αλλά και από κρίσιμες λεπτομέρειες, κάτι που για εμένα σημαίνει ότι πρέπει να είμαι απόλυτα επικεντρωμένος στις προετοιμασίες μου προκειμένου να προβλέψω όσο το δυνατόν περισσότερες μεταβλητές. Μετά από τους εξαιρετικά δύσκολους γύρους στις Αζόρες και στα Κανάρια, όλη η ομάδα της LOTOS Rally είχε έναν πολυάσχολο μήνα: μόλις δύο εβδομάδες μετά την Ελλάδα θα αγωνιστούμε στην Κύπρο. Πιστεύω σε κάθε μέλος της ομάδας μας, διότι γνωρίζω τις δυνατότητές τους και γνωρίζω ότι έχουμε κοινό στόχο».

ERC2: Sergey Remennik: «Μετά από δύο αγώνες μοιραζόμαστε τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία με τον Tibor Érdi. Προηγείται ο Luis Pimentel παρά την ατυχία του στην Ισπανία. Το Ακρόπολις είναι χωμάτινο, επιφάνεια στην οποία αισθάνομαι καλά, αφού το μεγαλύτερο μέρος της εμπειρίας μου το έχω αποκτήσει σε αγώνες στο χώμα ή σε χιόνι».

ERC3: Buǧra Banaz: «Δεν είχα εμπειρία από τους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς, αλλά γνωρίζω το Ακρόπολις. Πέρυσι τερμάτισα δεύτερος στην κατηγορία των δικίνητων, ενώ είμαι αισιόδοξος και για φέτος. Ο αγώνας θυμίζει αυτούς της πατρίδας μου, οπότε ελπίσω σε ένα καλό αποτέλεσμα για να βελτιώσω τη θέση μου στην κατάταξη του ERC3».

Στοιχεία

Τελετή Εκκίνησης: 18:30, Παρασκευή 2 Ιουνίου, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Τερματισμός: 16:04, Κυριακή 4 Ιουνίου, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Αρχηγείο Αγώνα: Εντός του Service Park, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Ειδικές Διαδρομές: 12

Μήκος Ειδικών Διαδρομών: 229,74 χλμ. (103,86 χλμ. το πρώτο σκέλος, 126,68 το δεύτερο σκέλος)

Απλή διαδρομή: 456,63 χλμ.

Συνολικά χιλιόμετρα: 686,37

Επιφάνεια: Χώμα

Το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2017 διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Λαμιέων, καθώς και τους δήμους Αμφίκλειας-Ελάτειας, Δελφών, Δωρίδος, Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου, όπως και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ