MOTOGP

Υπέκυψε στα τραύματά του ο Hayden

MotoGP rider Nicky Hayden of the United States sits in his pit garage before a free practice ahead of Sunday's Malaysian Motorcycle Grand Prix in Sepang, Malaysia, Friday, Oct. 24, 2014. (AP Photo/Lai Seng Sin)
MotoGP rider Nicky Hayden of the United States sits in his pit garage before a free practice ahead of Sunday's Malaysian Motorcycle Grand Prix in Sepang, Malaysia, Friday, Oct. 24, 2014. (AP Photo/Lai Seng Sin) AP

Ο πρωταθλητής MotoGP του 2006, Nicky Hayden, έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά από το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη πριν από πέντε ημέρες και τον είχε αφήσει σε κώμα.

Ο πρωταθλητής MotoGP του 2006, Nicky Hayden, άφησε την τελευταία πνοή του στο νοσοκομείο "Bufalini" της Τσεζένα όπου νοσηλευόταν, μετά από το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη κάνοντας ποδήλατο στην παραλία του Ρίμινι την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο βετεράνος αναβάτης βρισκόταν σε κώμα για πέντε ημέρες, με το ιατρικό προσωπικό να κάνει λόγο για "εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση" και για "σοβαρή εγκεφαλική βλάβη", χωρίς να αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Το απόγευμα της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι ο οργανισμός του 35χρονου Αμερικανού δεν άντεξε και υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα από το δυστύχημα.

Ο Hayden συμμετείχε για πρώτη φορά στο MotoGP το 2003 με τη Repsol Honda και κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής το 2006, μετά από μία συναρπαστική μάχη τίτλου με τον Valentino Rossi. Συνολικά σημείωσε τρεις νίκες, δύο εκ των οποίων τη χρονιά του τίτλου και μία το 2005, ενώ σε 218 αγώνες ανέβηκε 28 φορές στο βάθρο, με τελευταία το 2011 ως αναβάτης της Ducati.

Στα τελευταία χρόνια του στο MotoGP έτρεχε με τα χρώματα της Aspar, προτού επιστρέψει στα World Superbikes το 2016 με τη Honda. Το 2016 συμμετείχε σε δύο αγώνες του MotoGP ως αντικαταστάτης τραυματισμένων αναβατών σε Marc VDS και Repsol Honda.

Photo credits: AP Photo/Lai Seng Sin

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ