Βαλεντίνο Ρόσι: "Συνεχίζω μέχρι το 2020"

Βαλεντίνο Ρόσι: "Συνεχίζω μέχρι το 2020"

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Βαλεντίνο Ρόσι επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να συνεχίσει να αγωνίζεται σε GP μέχρι το 2020.

Η ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ του Βαλεντίνο Ρόσι και της Yamaha αναμένεται να επιβεβαιωθεί τις προσεχείς ημέρες. Ο πατέρας του 39χρονου αναβάτη, Γκρατζιάνο Ρόσι, το είχε δηλώσει πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά αυτές τις ημέρες ήρθε η επιβεβαίωση από τον ίδιο τον "γιατρό" στο "Sky Sport", από το Κατάρ όπου βρίσκεται για τις τριήμερες δοκιμές ενόψει του GP στις 18 Μαρτίου.

Η Τech3 ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα τερματίσει την 18ετή συνεργασία με τη Yamaha στο τέλος της σεζόν. O αρχηγός της, Ερβέ Ποντσεράλ, δήλωσε πως είχε μία πρόταση που δεν μπορούσε να αρνηθεί. Μετά από το GP στη Μπουριράμ της Ταϊλάνδης, η Yamaha έδειχνε να βρίσκεται σε κρίση, με τα πράγματα να δείχνουν καλύτερα στο GP του Κατάρ.

"Δεν περίμενα από τον Ποντσεράλ να εγκαταλείψει τη Yamaha", δήλωσε ο Ρόσι μετά τις δοκιμές στις οποίες σημείωσε τον έκτο ταχύτερο χρόνο. "Σκεφτήκαμε, συζητήσαμε και καταλήξαμε στο ότι θα ήταν μία ιδανική ευκαιρία. Αλλά για τα επόμενα δύο χρόνια δεν θα κάνουμε καινούρια ομάδα με τη Yamaha. Σκοπεύω να συνεχίσω να τρέχω μέχρι το 2020. Επομένως, θα συζητήσουμε με τη Yahama όταν αποσυρθώ. Σίγουρα όμως όχι πριν το 2020".

"Είμαι 6ος, οπότε δεν είμαι χαρούμενος, αλλά είμαι μόλις τρία δέκατα πίσω και αυτό δεν είναι κακό. Μια καλή πρώτη μέρα για εμάς, αλλά για την κατάκτηση της πρωτιάς πρέπει να βελτιωθούμε", κατέληξε ο Ρόσι.

Photo credits: AP Photo/Rui Vieira

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24