MOTOGP

Θρίαμβος Μάρκεθ στην Αυστραλία και πλησιάζει στον τίτλο!

Spain's MotoGP rider Marc Marquez celebrates on the podium after winning the Australian Motorcycle Grand Prix at Phillip Island near Melbourne, Australia, Sunday, Oct. 22, 2017. (AP Photo/Andy Brownbill)
Spain's MotoGP rider Marc Marquez celebrates on the podium after winning the Australian Motorcycle Grand Prix at Phillip Island near Melbourne, Australia, Sunday, Oct. 22, 2017. (AP Photo/Andy Brownbill) AP PHOTO

Ο Μαρκ Μάρκεθ πήρε τη νίκη στην Αυστραλία και έφτασε μια ανάσα από το φετινό πρωτάθλημα, καθώς ο Ντοβιτσιόζο έκανε καταστροφικό αγώνα και τερμάτισε 13ος. Δεύτερος ο Ρόσι, τρίτος ο Βινιάλες.

Μια ανάσα από την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος MotoGP βρίσκεται ο Μαρκ Μάρκεθ. Ο Ισπανός αναβάτης της Honda, με συνεχή προσπεράσματα, επικράτησε στον αγώνα της Αυστραλίας και πλέον μόνο αν αυτοκτονήσει, θα χάσει τον τίτλο. Και δεν φαίνεται διατεθειμένος για τέτοια... δώρα.

Ο Μάρκεθ έφτασε στην έκτη φετινή του νίκη, εκμεταλλεύτηκε τον καταστροφικό αγώνα του Αντρέα Ντοβιτσιόζο με την Ducati, ο οποίος ήταν ο μόνος που μπορούσε να τον απειλήσει στη μάχη τίτλου και πλέον κρατάει για τα καλά την τύχη στα χέρια του. Στους δυο αγώνες που απομένουν, χρειάζεται μόλις 18 βαθμούς για να πάρει το τέταρτο πρωτάθλημά του σε πέντε χρόνια στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι, ο θρύλος των MotoGP, έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα και τερμάτισε δεύτερος, ενώ το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Μάβερικ Βινιάλες, ο οποίος στο νήμα κατάφερε να νικήσει τον Ζαρκό και να βγει τρίτος με την εργοστασιακή Yamaha του. Οι Κράτσλοου, Ιανόνε, Μίλερ, Ρινς, Εσπαργκαρό και Σμιθ συμπλήρωσαν την δεκάδα.

Πλέον, ο Μάρκεθ μετράει 269 βαθμούς, 33 περισσότερους από τον Ντοβιτσιόζο, ο οποίος θα κυνηγήσει δυο νίκες και παράλληλα θα περιμένει κακά πλασαρίσματα του Ισπανού. Ο Βινιάλες έχει 219 βαθμούς, ενώ τέταρτος είναι ο Ρόσι με 188 και πέμπτος ο Πεντρόσα με 174.

AP Photo/Andy Brownbill

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ