MOTOGP

Θρίαμβος Λορένθο στο Grand Prix της Ιταλίας

Spain's rider Jorge Lorenzo of the Ducati Team celebrates his victory in the MotoGP race at the Italian Moto GP grand prix at the Mugello circuit, in Scarperia, Italy, Sunday, June 3, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
Spain's rider Jorge Lorenzo of the Ducati Team celebrates his victory in the MotoGP race at the Italian Moto GP grand prix at the Mugello circuit, in Scarperia, Italy, Sunday, June 3, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ο Χόρχε Λορένθο πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στο MotoGP από τότε που εντάχθηκε στη Ducati, την ώρα που ο πρωτοπόρος της κατάταξης, Μαρκ Μάρκεθ, δεν βαθμολογήθηκε.

Την πρώτη του νίκη με τη μοτοσυκλέτα της Ducati πανηγύρισε ο Χόρχε Λορένθο στο GP της Ιταλίας στην πίστα του Μουτζέλο στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος MotoGP. Την ίδια στιγμή, ο αγώνας αποδείχθηκε καταστροφικός για τον κάτοχο του τίτλου, Μαρκ Μάρκεθ, με τον Ισπανό αναβάτη της Repsol Honda να μην βαθμολογείται.

Ο Λορένθο εκκίνησε από την πρώτη σειρά του grid ως δεύτερος, κατάφερε να προσπεράσει τον poleman, Βαλεντίνο Ρόσι και να φτάσει στη νίκη, η οποία ήταν η πρώτη του μετά το 2016 στη Βαλένθια. Μάλιστα, έφτασε τις 45 νίκες στην καριέρα του.

Ο Ισπανός ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 41 λεπτά και 43.230 δευτερόλεπτα και άφησε στην δεύτερη θέση τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο με Ducati (+6.370), με αποτέλεσμα η ομάδα να πανηγυρίσει το "1-2". Τρίτος ήταν ο Ρόσι με Yamaha, μένοντας 259 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον συμπατριώτη του.

Όσο για τον Μάρκεθ, έχασε στον πέμπτο γύρο τον έλεγχο της Honda του στη στροφή Σκαρπερία και έπεσε στην αμμοπαγίδα, αλλά στη συνέχεια ανέβηκε ξανά στη μοτοσικλέτα του και συνέχισε τον αγώνα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να μπει στις θέσεις που βαθμολογούνται.

Πάντως, ο Μάρκεθ παραμένει στην κορυφή με 95 βαθμούς. Ο Ρόσι είναι δεύτερος με 72 βαθμούς, ενώ ακολουθούν ο Ισπανός, Βινιάλες, με 67, ο Ντοβιτσιόζο με 66 και ο Γάλλος, Ζαρκό, με 64.

AP Photo/Antonio Calanni

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ