MOTOGP

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τα MotoGP

KUALA LUMPUR, MALAYSIA - OCTOBER 25:  The MotoGP riders start from the grid during the MotoGP race during the MotoGP Of Malaysia at Sepang Circuit on October 25, 2015 in Kuala Lumpur, Malaysia.  (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images)
KUALA LUMPUR, MALAYSIA - OCTOBER 25: The MotoGP riders start from the grid during the MotoGP race during the MotoGP Of Malaysia at Sepang Circuit on October 25, 2015 in Kuala Lumpur, Malaysia. (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images) GETTY IMAGES

Ματαιώθηκε η συνέντευξη Τύπου - Dorna & FIM θα μιλήσουν σε αναβάτες & ομάδες για να ηρεμήσουν τα πνεύματα πριν τον τελευταίο αγώνα στη Βαλένθια.

Οι μέρες σώθηκαν... Διανύουμε την εβδομάδα του μεγάλου τελικού της Valencia (6-8/11), εκεί όπου θα αναδειχθεί ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2015. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο τίτλος θα καταλήξει στα χέρια ενός εκ των Jorge Lorenzo - Valentino Rossi.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Για όλα τα υπόλοιπα, όπως για παράδειγμα το κλίμα που θα επικρατεί μετά τα γεγονότα της Sepang ή για το αν ο Doctor θα ξεκινήσει τελικά τον αγώνα από την τελευταία θέση του γκριντ ή όχι, λόγω της προσφυγής του στο CAS , κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά.

Το βέβαιο είναι πως για τουλάχιστον ένα 3ήμερο η πίστα Ricardo Tormo, όπως και όλη η κοινωνία των MotoGP, θα βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης...

Προ ημερών, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIM), Vito Ippolito, με ανοιχτή επιστολή έκανε λόγο « για γεγονότα που δηλητηρίασαν την ατμόσφαιρα και προκαλούν αναρχία».

Οι εμπλεκόμενες ομάδες από την πλευρά τους έχουν μπει στο παιχνίδι ανταλλαγής ανακοινώσεων, με τη Repsol Honda να δημοσιεύει συνέντευξη του αντιπροέδρου του HRC, Shuhei Nakamoto, στην οποία μεταξύ άλλων κάνει λόγο για « κλωτσιά του Rossi» και τη Yamaha να απαντά υπερασπιζόμενη φυσικά τον αναβάτη της, λέγοντας πως διαφωνεί με τη χρήση της εν λόγω λέξης, η οποία είχε χρησιμοποιηθεί και στο δελτίο τύπου της Repsol Honda μετά τον επεισοδιακό αγώνα της Μαλαισίας (« Pedrosa wins and Marquez crashes after unsportsmanlike kick from Rossi» - « Ο Pedrosa νίκησε και ο Marquez έπεσε μετά από αντιαθλητική κλωτσιά από τον Rossi»).

« Απορρίπτουμε τη λέξη που χρησιμοποιήθηκε στις εν λόγω επίσημες ανακοινώσεις η οποία δεν ανταποκρίνεται στα ευρήματα των αγωνοδικών», αναφέρει μεταξύ άλλων το δελτίο Τύπου της εταιρείας των "τριών διαπασών".

Σε μια προσπάθεια να ρίξουν τους τόνους και να κατευνάσουν τα πνεύματα, οι επικεφαλής του σπορ αποφάσισαν τη ματαίωση της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που λαμβάνει χώρα την Πέμπτη, πριν από κάθε αγώνα.

Στη θέση της, θα γίνει μια συνάντηση στην οποία ο πρόεδρος της FIM, Vito Ippolito και ο CEO της Dorna, Carmelo Ezpeleta θα μιλήσουν στους επικεφαλής των ομάδων και στους αναβάτες. Πρόκειται για μια "σοφή" κίνηση που έχει ως στόχο να μην πυροδοτήσει το ήδη τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί και να μην δώσει εκ νέου τροφή στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στα social media...

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

G. Agostini: "Και γω μπορεί να αντιδρούσα όπως ο Valentino, αλλά..."

Προσέφυγε στο CAS o Rossi!

Πάμε για φινάλε-κόλαση στη Valencia...

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ