MOTOGP

QP: Τι έκανες πάλι ρε Marquez!

QP: Τι έκανες πάλι ρε Marquez!
FRIEDEMANN KIRN,TWO WORLD MEDIA

O Marguez πήρε την pole position στην πίστα του Aragon διαλύοντας το δικό του ρεκόρ!

Eίναι πολύ δύσκολο να νικήσεις τον Marquez στον έναν γύρο. Είναι εκρηκτικός. Είμαι υπερήφανος για τον γύρο μου”. Αυτή η φράση του Jorge Lorenzo μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών στην πίστα του Aragon τα λέει όλα.

O Ισπανός έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, αλλά ο ΜΜ93 με αυτόν τον εκπληκτικό χρόνο που έγραψε μόλις στην πρώτη του χρονομετρημένη προσπάθεια εξασφάλισε την 7η pole position για φέτος (29η στη μεγάλη κατηγορία και 57η συνολικά στην καριέρα του).

Με 1:46.635 ο 22χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Repsol Honda βελτίωσε κατά σχεδόν πέντε δέκατα το ρεκόρ ταχύτερου γύρου (1:47.187) που είχε πετύχει πέρσι κατά τη διάρκεια του QP.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Λίγο πριν το τέλος, μάλιστα, στην προσπάθειά του να βελτιώσει κι άλλο τον χρόνο του έχασε το μπροστινό της RC213V στη στροφή 2 και κατέληξε στην αμμοπαγίδα χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί.

Ο Lorenzo ήταν ο μόνος που μπορούσε να τον απειλήσει, χωρίς όμως να καταφέρει να βελτιώσει το χρόνο του, όντας ένα δέκατο πιο αργός από τον συμπατριώτη του.

Την έκπληξη έκανε στο τέλος του Q2 ο Andrea Iannone που παρά τον τραυματισμό του (εξάρθρωση αριστερού ώμου έπειτα από πτώση που είχε κατά τη διάρκεια δοκιμών στο Misano), κατάφερε να φέρει την Ducati του στην 3η θέση, εκθέτοντας τον Andrea Dovizioso o οποίος αποκλείστηκε από το Q2 και θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 5η σειρά του γκριντ (13ος).

Ο Pol Espargaro πλασαρίστηκε στην τέταρτη θέση, με τον Dani Pedrosa ο οποίος νωρίτερα, στο FP4 όπου οι αναβάτες δοκιμάζουν τις μοτοσυκλέτες τους με ρυθμίσεις αγώνα, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, έχοντας λίγα χιλιοστά διαφορά από τους Lorenzo - Marquez.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Valentino Rossi που είχε βρεθεί προσωρινά στην όγδοη θέση, κατάφερε στο τέλος να περιορίσει τη ζημιά, ανεβαίνοντας στην έκτη θέση. Στους 23 γύρους του αυριανού αγώνα θα έχει δύσκολη αποστολή, μιας και οι τρεις Ισπανοί (Marquez-Lorenzo-Pedrosa), έχουν πολύ δυνατό ρυθμό αγώνα. Το ιδανικό σενάριο γι' αυτόν είναι οι Repsol Honda να κόψουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς από τον Lorenzo, σε περίπτωση βέβαια που δε μπορέσει να το κάνει ο ίδιος.

Από την τρίτη σειρά του γκριντ θα ξεκινήσουν οι Aleix Espargaro, Cal Crutchlow και Danilo Petrucci. Ο τελευταίος, μαζί με τον ομόσταβλό του στην Pramac Ducati, Yonny Hernandez, εξασφάλισαν την παρουσία τους στο Q2 μέσω του Q1 αποκλείοντας, μάλιστα, τον Dovizioso…

Το πρόγραμμα των αγώνων

Moto3: 12:00GR (OTE Sport 5 HD)
Moto2: 13:20GR (OTE Sport 5 HD)
MotoGP: 15:00GR (OTE Sport 5 HD)

Διαβάστε ακόμα στο Car and driver:

FP1: ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ Ο LORENZO

GP San Marino - RACE: O Μarquez νίκησε, ο Lorenzo έπεσε, ο Rossi χαμογέλασε... (VIDEO)

VIDEO ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΗΣ SUZUKA

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ