MOTOGP

O Rossi ξέρει πως να βρίσκει κίνητρα

O Rossi ξέρει πως να βρίσκει κίνητρα

Ο Valentino Rossi ετοιμάζεται για την 21η σεζόν του στα MotoGP. Τα χρόνια περνούν, αλλά το πάθος παραμένει αναλλοίωτο. Όπως και το ταλέντο φυσικά.

Στα 37 του πια, πιο έμπειρος από ποτέ, ο Ιταλός σούπερ σταρ πάνω στον οποίο έχει δομηθεί το οικοδόμημα των MotoGP την τελευταία 15ετία, θα προσπαθήσει να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε πέρσι: να σηκώσει το πολυπόθητο 10ο.

Λίγο πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος, ο Rossi παραχώρησε συνέντευξη στο ιταλικό περιοδικό Motsprint. Όπως ήταν φυσικό μέρος αυτής εστιάστηκε στα όσα συνέβησαν στους τελευταίους αγώνες του 2015 που είχαν ως αποτέλεσμα το Πρωτάθλημα να γίνει... ροντέο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Ήταν στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα της Μαλαισίας που ο Doctor ύψωσε το λάβαρο του πολέμου εξαπολύοντας την επίθεσή του στον Marc Marquez τον οποίο κατηγόρησε πως "παίζει" μαζί του στους αγώνες προς όφελος του Jorge Lorenzo.

Λίγα 24ωρα αργότερα, στον αγώνα, η κόντρα ξεπέρασε κάθε όριο με τους δυο αναβάτες να έχουν επαφή, τον MM93 να πέφτει και να εγκαταλείπει, τον Rossi να τερματίζει, αλλά να καλείται να ξεκινήσει τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στη Valencia, όπου θα κρινόταν ο τίτλος από την τελευταία θέση, βάζοντας στην ουσία ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες του. Η αλήθεια είναι ότι το πάλεψε ο Ιταλός, κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό καθώς ο Lorenzo νίκησε και στέφθηκε Πρωταθλητής για 3η φορά στη μεγάλη κατηγορία και 5η συνολικά στην καριέρα του.

Πέρασαν τέσσερις μήνες από τότε, αλλά ο "πανδαμάτωρ χρόνος" δεν δείχνει ικανός να κλείσει τις πληγές που άνοιξαν τότε. " Σκέφτηκα πάρα πολύ όλα όσα συνέβησαν. Σκέφτηκα επίσης μήπως ήταν καλύτερα να μην το έκανα, αλλά έπρεπε γιατί είχα συνειδητοποιήσει ότι με γαμ#$%^. Έτσι κι αλλιώς θα ήταν δύσκολο να νικήσω τον Lorenzo υπό φυσιολογικές συνθήκες, αλλά όταν ο Marquez ήρθε εναντίον μου συνειδητοποίησα ότι τη γαμ$%^.

Με εκείνη τη συνέντευξη Τύπου (στη Μαλαισία πριν τον αγώνα) προσπάθησα περισσότερο να τραβήξω την προσοχή των αγωνοδικών, ώστε να λυθεί το ζήτημα, παρά να εκφοβίσω τον Marquez. Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε στους αγωνοδίκες, αλλά δεν μας άκουσαν, οπότε ακολούθησα άλλο δρόμο. Νομίζω ότι υποτίμησαν το πρόβλημα, γιατί κανείς δεν περίμενε αυτό που συνέβη: ούτε εγώ, ούτε εκείνοι. Όταν λοιπόν τους το είπαμε, μας κοίταξαν και αναρωτήθηκαν με απορία "τι κρύβεται πίσω από αυτό;". Δεν αξιολόγησαν σωστά το θέμα. Θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί όλα αυτά αν συζητούσαμε όλοι μαζί στη Μαλαισία", είπε.

O Rossi ξέρει πως να βρίσκει κίνητρα

Το τέλος μιας σχέσης

Πλέον " τίποτα δεν θα είναι το ίδιο όσον αφορά στις σχέση μου με τον Lorenzo και τον Marquez", σημειώνει. " Όλα θα ήταν καλύτερα αν ο Marc συνέχιζε να κοιτάζει τους αγώνες του. Οι προθέσεις του ήταν ξεκάθαρες, με το κερασάκι στην τούρτα να είναι ο αγώνας στην Valencia. Όλοι τώρα γνωρίζουν πως πραγματικά σκέφτεται. Έχω πει ότι δεν θα ξεχάσω ό,τι έκανε. Θα ήταν υποκριτικό να πω ότι όλα ανήκουν στο παρελθόν και να σφίξω το χέρι του. Δεν θα είναι αληθινό. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τι έγινε. Μετά απ' ό,τι έγινε η σχέση μας δεν μπορεί να είναι η ίδια. Δεν θα αποκατασταθεί. Μου αρέσει να είμαι αληθινός και όχι να υποκρίνομαι. Οι μάχες μας θα είναι πιο αληθινές", ξεκαθαρίζει.

Για τον Rossi όλα αυτά που συνέβησαν στο τέλος του περσινού Πρωταθλήματος μπορεί να τον γέμισαν με απογοήτευση, ωστόσο του δημιουργούν νέα κίνητρα ώστε να παρουσιαστεί φέτος πιο δυνατός. " Οι δυσκολίες σε κάνουν πιο δυνατό. Αυτό σημαίνει ότι φέτος θα είμαι πιο δυνατός από πέρυσι! Πολύ δύσκολα θα με κερδίζει κάποιος", είπε χαρακτηριστικά στο Motosprint και πρόσθεσε: " Το κίνητρό μου είναι μεγάλο. Είμαι χαρούμενος που ξεκινάω ακόμα μια σεζόν και που θα έχω την ευκαιρία να παλέψω με τους Lorenzo και Marquez".

Διαβάστε ακόμη στο Car and Driver:

Ράλι Ακρόπολις: Επιστροφή στη Λαμία

Οι τιμές των αυτοκινήτων ανά εταιρεία! (UPD)

«Άλλα 2 χρόνια στη Yamaha και μετά τέλος τα MotoGP!»

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ