MOTOGP

Ο "προβοκάτορας" Marquez και το λάθος του Rossi

Ο "προβοκάτορας" Marquez και το λάθος του Rossi

Διαβάστε την ανάλυση του περιστατικού μεταξύ Rossi και Marquez στη Μαλαισία και το σκεπτικό πίσω από την απόφαση τιμωρίας του "γιατρού"

Όσο κι αν οι ορκισμένοι οπαδοί του βρίζουν θεούς και δαίμονες, ο Rossi έσφαλε ! Είναι ο μεγαλύτερος αναβάτης όλων των εποχών και δεν είναι δυνατόν αυτός ο οδηγός πρότυπο να συμπεριφέρεται έτσι εντός πίστας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Σε ανάλογη θέση είχε βρεθεί στον αγώνα της Suzuka το 2001 όταν τον έσπρωξε στα χώματα ο Biaggi και λίγο αργότερα, περνώντας τον, του έδειξε το μεσαίο δάχτυλο. Εκείνη η “βρώμικη” ενέργεια του “Αυτοκράτορα” ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της έχθρας τους.

Πάμε στην άλλη πλευρά. Ο Marquez μπήκε στον αγώνα “φτιαγμένος” από τις κατηγορίες που λίγες ώρες νωρίτερα του είχε εκτοξεύσει ο Rossi. Και με την αγωνιστική του συμπεριφορά του απλά επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Rossi, ότι προφανώς του έχει κρατήσει μανιάτικο για τους αγώνες της Αργεντινής και του Assen και τώρα, στο τέλος, προσπαθεί να τον κάνει να πληρώσει. Ακούγεται σκληρό, αλλά η συμπεριφορά του πιτσιρικά αυτό δείχνει.

Σήμερα τουλάχιστον δεν αγωνιζόταν για πάρτη του, αλλά με διάθεση να προβοκάρει. Ήθελε να “παίξει” με τον Rossi και τα κατάφερε. Τον εκνεύρισε και το αποτέλεσμα ήταν, δυστυχώς, αυτό που είδαμε…

Ό,τι και να πούμε εμείς, μικρή σημασία έχει.

Σε αυτές τις περιπτώσεις καλύτερα να μιλούν αυτοί που έχουν άμεση εμπλοκή στην υπόθεση. Και ο πλέον κατάλληλος σε αυτήν την περίπτωση είναι ο MotoGP Race Director Mike Webb που εξήγησε το σκεπτικό βάσει του οποίου τιμωρήθηκε ο Rossi.

Το δεύτερο ημίχρονο του… πολέμου έλαβε χώρα στο γραφείο των αγωνοδικών όπου οι δύο αναβάτες έδωσαν ο καθένας την εξήγησή του αφού πρώτα παρακολούθησαν το περιστατικό από όλες τις διαθέσιμες κάμερες που το κατέγραψαν.

« Απ' ότι είδαμε φαίνεται να είναι μια σκόπιμη κίνηση από την πλευρά του Rossi να σπρώξει τον Marquez εκτός πίστας, ή να τον σπρώξει πιο πέρα. Ακούσαμε και τους δύο αναβάτες», είπε ο Webb που μπήκε σε λεπτομέρειες παρουσιάζοντας τις απόψεις των δύο αναβατών.

Tι είπε ο MM93

« Ο Marquez μας είπε πως απλά έκανε τον αγώνα του και κοίταζε τη δουλειά του, περνώντας τον Valentino χωρίς να τον ακουμπήσει. Και αυτό είναι αλήθεια. Είπε επίσης πως δεν είχε πρόθεση να ενοχλήσει τον Valentino».

Tι ισχυρίστηκε ο VR46

« O Valentino από την άλλη πλευρά δήλωσε πως ήταν ξεκάθαρο κατά την άποψή του ότι ο Marc καθυστερούσε εσκεμμένα το ρυθμό του και έκανε δύσκολο τον αγώνα του. Ότι εσκεμμένα άνοιξε τη γραμμή του στη στροφή για να αποκτήσει πλεονέκτημα με σκοπό να ξεφύγει από τον Marquez».

H άποψη των αγωνοδικών

« Εμείς στην πραγματικότητα πιστεύουμε ότι υπάρχει ευθύνη και στις δύο πλευρές. Παρά τα λεγόμενα του Marquez νομίζουμε ότι εσκεμμένα προσπάθησε να επηρεάσει τον ρυθμό του Valentino. Ωστόσο, στην πραγματικότητα δεν παραβίασε κάποιο κανονισμό. Οτιδήποτε κι αν έχουμε στο μυαλό μας για το πνεύμα του πρωταθλητισμού, σύμφωνα με το βιβλίο κανονισμών δεν είχε επαφή μαζί του. Οι προσπεράσεις του ήταν “καθαρές”. Οδήγησε βάσει κανονισμών».

« Ο Valentino αντέδρασε θεωρώντας πως ο Marquez έκανε προβοκάτσια και δυστυχώς η αντίδρασή του ήταν μια μανούβρα που δεν είναι κόντρα στους κανονισμούς. Είναι ανεύθυνη οδήγηση που προκάλεσε ατύχημα. Πιστεύουμε ότι η επαφή ήταν εσκεμμένη. Είπε ότι δεν ήθελε να προκαλέσει πτώση του Marquez, αλλά πως ήθελε να τον βγάλει εκτός».

« Ο Rossi στην κατάθεσή του είπε ότι το πόδι του έφυγε από το ποδοστήριο λόγω της επαφής. Από όλα τα videos που υπάρχουν στη διάθεσή μας δεν υπάρχει καθαρό στιγμιότυπο που να δείχνει ξεκάθαρα ότι το πόδι του γλίστρησε από το ποδοστήριο εξαιτίας της επαφής ή ότι κλώτσησε σκόπιμα».

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Θα ξεκινήσει τελευταίος στη Valencia o Rossi

GP Μαλαισίας - RACE: Θρίαμβος Pedrosa, έχασε την ψυχραιμία του ο Rossi (VIDEOS)

Tην Κυριακή στις 16:00GR και βλέπουμε! (VIDEO)

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ