MOTOGP

Ο Marquez και τα παιχνίδια των μονομάχων

Ο Marquez και τα παιχνίδια των μονομάχων

Τον καλύτερο χρόνο της ημέρας στο Phillip Island σημείωσε ο Marc Marquez με 1:29.383 στο απογευματινό session. Δεύτερος ο Lorenzo, 9ος ο Rossi. Έχει ψωμί η υπόθεση...

Με τις καιρικές συνθήκες στο Phillip Island σαφώς βελτιωμένες σε σχέση με το πρωί όπου η θερμοκρασία περιβάλλοντος δεν ξεπερνούσε τους 15 βαθμούς και το ψιλόβροχο έκανε την εμφάνισή του κατά διαστήματα, η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, είχε τεράστιο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα στα τελευταία πέντε λεπτά της θυμίζοντας Q2.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Οι αναβάτες κυνηγούσαν ένα καλό χρόνο που θα τους εξασφάλιζε μια θέση στη 10άδα που οδηγεί απευθείας στο Q2 ώστε σε περίπτωση που το FP3 διεξαχθεί σε βροχερό σκηνικό, να μη βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ FP1 & FP2

Οι δυο διεκδικητές του τίτλου "έπαιζαν" και στα δύο sessions, με τον Jorge Lorenzo να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο το πρωί με 1:30.047 και τον Valentino Rossi να πλασάρεται στην τρίτη θέση, μισό δευτερόλεπτο πίσω.

Στο μεγαλύτερο διάστημα οι κάμερες ήταν στραμμένες πάνω στον Rossi και τον Lorenzo που "κυνηγιόντουσαν" σαν τη γάτα με το ποντίκι μέσα στην πίστα και από το pitwall οι ομάδες τους με έξυπνες και χιουμοριστικές σε κάποιες περιπτώσεις ενδείξεις στα pit boards, τους ενημέρωναν για το τι κάνει ο αντίπαλος.

Το βάρος και των δύο όπως και των υπόλοιπων άλλωστε, έπεσε στην προετοιμασία για τον αγώνα, με τους αναβάτες να δοκιμάζουν διάφορους συνδυασμούς ελαστικών ώστε να καταλήξουν σε αυτόν που θεωρούν ιδανικό για την Κυριακή, εφόσον φυσικά οι συνθήκες είναι καλές και δεν έχουμε βροχή.

Τον καλύτερο χρόνο της ημέρας τον σημείωσε ο Marc Marquez με 1:29.383 στο απογευματινό session. Ο Ισπανός που δεν έχει νικήσει ποτέ αγώνα της μεγάλης κατηγορίας στο Phillip Island, εξαπέλυσε την επίθεσή του στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας γράφοντας συνεχόμενους γύρους στο 1:29 και κλείνοντας έτσι την ημέρα στην κορυφή, με μόλις 50 χιλιοστά διαφορά από τον Lorenzo που πλασαρίστηκε στη δεύτερη θέση. Τρίτος ήταν άλλος ένας Ισπανός, ο Maverick Vinales, με Suzuki.

Ακολούθησαν ο Andrea Iannone (Ducati), o Cal Crutchlow (Honda) και ο Dani Pedrosa (Honda). O Danilo Petrucci (Ducati) τα πήγε εξαιρετικά σημειώνοντας τον έβδομο καλύτερο χρόνο, αφήνοντας πίσω του τον Bradley Smith, τον Valentino Rossi που δεν μπήκε στη διαδικασία να αλλάξει λάστιχο και να κυνηγήσει ένα καλύτερο πλασάρισμα και τον Aleix Espargaro.

Oι χρόνοι, πάντως, έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης καθώς βρίσκονται πολύ μακριά τόσο από το ρεκόρ πίστας (1:28.108) όσο και από την record pole του Lorenzo (1:27.899).

Πέρα από τους δύο μονομάχους που δικαίως συγκεντρώνουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε το ρόλο που θα παίξουν άλλοι κορυφαίοι αναβάτες στη μάχη της Κυριακής.

Ήδη, στους δύο προηγούμενους αγώνες είδαμε τον Dani Pedrosa να "κόβει" βαθμούς στο Aragon από τον Rossi και στο Motegi από τον Lorenzo. Ο Ισπανός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και θέλει να διατηρήσει το μομέντουμ. Και ποια θα είναι επίσης η αντίδραση του Πρωταθλητή Marc Marquez που μετά από μια δύσκολη σεζόν με πολλές εγκαταλείψεις, ετοιμάζεται να παραδώσει το στέμμα του. Και το βέβαιο είναι πως θα ήθελε τώρα στο τέλος να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σημειώνοντας κάποιες νίκες ακόμα.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Όλα είναι πιθανά...

Aprilia και Lorenzo Savadori στην κορυφή

O Matthias Walkner Παγκόσμιος Πρωταθλητής Cross Country Rallies

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ