MOTOGP

Ο Lorenzo βιάζεται, η Yamaha όχι!

Ο Lorenzo βιάζεται, η Yamaha όχι!

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Jorge Lorenzo τόνισε πως θέλει να έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Yamaha το οποίο λήγει στο τέλος της σεζόν, πριν τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Κατάρ, δηλαδή στις 20 Μαρτίου.

Μόνο που η εταιρεία των "τριών διαπασών" έχει άλλα πλάνα και δεν βιάζεται να ανανεώσει τα συμβόλαια των οδηγών της μιας και στο τέλος του 2016 οι κορυφαίοι αναβάτες του σπορ αποδεσμεύονται από τα συμβόλαια που έχουν με τις ομάδες τους.

Μιλώντας στο speedweek.com, ο γενικός διευθυντής της Yamaha, Lin Jarvis ήταν ξεκάθαρος αναφορικά με τις προθέσεις της ομάδας. «Γνωρίζουμε καλά πως λειτουργεί η αγορά και ποιες είναι οι τιμές. Είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε τους αναβάτες μας στις τιμές που ορίζει η αγορά, χωρίς όμως να τις ξεπεράσουμε. Δεν πρόκειται να αυξήσουμε τις τιμές και ούτε να μπλέξουμε σε πόλεμο των προσφορών γιατί είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε πολλά στους αναβάτες μας. Η μοτοσυκλέτα μας είναι πολύ ανταγωνιστική και δεν πρέπει να σπαταλάμε πολλά χρήματα. Πιστεύω ότι για τους περισσότερους αναβάτες του γκριντ μια θέση στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha αποτελεί μια άκρως ενδιαφέρουσα ευκαιρία, ιδιαίτερα τώρα που έχουμε αποδείξει την αξία μας».

Τι θέλει να πει ο... ποιητής; Πολύ απλά ότι δεν πρόκειται η Yamaha να μπει στη διαδικασία πλειοδότησης για να κρατήσει τον Ισπανό Παγκόσμιο Πρωταθλητή, τον οποίο επιθυμεί διακαώς να εντάξει στο δυναμικό της η Ducati προσφέροντάς του μάλιστα περισσότερα χρήματα από αυτά που κερδίζει στο ιαπωνικό εργοστάσιο.

Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση του Valentino Rossi, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως οποιαδήποτε απόφαση για το μέλλον του θα ληφθεί μετά τους πρώτους 5-6 αγώνες ώστε να διαπιστώσει πως τα πάει σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Τόνισε παράλληλα πως σε περίπτωση που αποφασίσει να συνεχίσει θα το κάνει μόνο για 2ετές συμβόλαιο. Σημειώστε τέλος ότι προσφάτως η Yamaha έγινε επίσημος τεχνικός συνεργάτης και προμηθευτής μοτοσυκλετών της ακαδημίας αναβατών του Doctor, VR46 Riders Academy.

Ο Lorenzo βιάζεται, η Yamaha όχι!

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

Τι θα κάνει ο Rossi του χρόνου;

Αυτό είναι το γκριντ του 2016

Αυτό είναι το οριστικό πρόγραμμα των MotoGP για το 2016

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ