MOTOGP

Ο Lorenzo αποχαιρέτησε με νίκη τη Yamaha

Ο Lorenzo αποχαιρέτησε με νίκη τη Yamaha

Εντυπωσιακός ο Ισπανός στον τελευταίο του αγώνα με την Yamaha, πανηγύρισε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη νίκη στη Valencia. Δεύτερος ο Marquez, τρίτος ο Iannone.

Εντυπωσιακός ο Ισπανός στον τελευταίο του αγώνα με την εταιρεία των "τριών διαπασών", πανηγύρισε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη νίκη στη Valencia. Δεύτερος ο Marquez, τρίτος ο Iannone.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Είναι το σενάριο που ονειρευόταν. Ο κύκλος του Jorge Lorenzo στη Yamaha έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς ο Ισπανός στον τελευταίο αγώνα με την εταιρεία των “τριών διαπασών” νίκησε στην πίστα Ricardo Tormo της Valencia, μπροστά σε χιλιάδες συμπατριώτες του.

- ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΒΑΤΩΝ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ - ΟΜΑΔΩΝ

Ο 29χρονος αναβάτης που από του χρόνου θα αγωνίζεται με τη Ducati, έκανε τον τέλειο αγώνα ξεκινώντας από την pole, χτίζοντας διαφορά ασφαλείας και φτάνοντας στη νίκη χωρίς να επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία του.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez που έκανε τρομερό αγώνα ιδιαίτερα στους τελευταίους 10 γύρους. Παρά το γεγονός ότι στην εκκίνηση έχασε έδαφος λόγω θέματος που είχε με το συμπλέκτη της RC213V με αποτέλεσμα να βρεθεί προσωρινά έβδομος, ανέκαμψε και για αρκετούς γύρους πάλεψε με τους Andrea Iannone και Valentino Rossi για μια θέση στο βάθρο.

Στους τελευταίους 12 -από τους 30 συνολικά- γύρους του αγώνα, εξαπέλυσε την τελική του επίθεση περνώντας αρχικά τον Rossi και εν συνεχεία τον Iannone. Όντας δεύτερος πλέον έβαλε το κεφάλι κάτω, ανέβασε ρυθμό και κατάφερε σχεδόν αμέσως να χτίσει διαφορά ασφαλείας από τους αντιπάλους του. Κατάφερε μάλιστα μέχρι την πτώση της καρό σημαίας να ψαλιδίσει στα 1,1” τη διαφορά των 5,5” που είχε χτίσει ο Lorenzo.

Τρίτος ήταν ο Iannone που έδωσε και αυτός μια εκπληκτική παράσταση στον τελευταίο του αγώνα με τη Ducati, καθώς από του χρόνου μετακομίζει στη Suzuki. Έδωσε τρομερές μάχες με τον Rossi σχεδόν σε όλο τον αγώνα, καταφέρνοντας τελικά να εξασφαλίσει την παρουσία του στο βάθρο.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Maverick Vinales (Suzuki), Pol Espargaro (Tech 3 Yamaha), Andrea Dovizioso (Ducati), Aleix Espargaro (Suzuki), Bradley Smith (Tech 3 Yamaha), Alvaro Bautista (Aprilia).

Video - O Lorenzo "καίει" λάστιχο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Η φοβερή μεταμφίεση του Hamilton και η σχέση του με τη Serena Williams
2 Ο Perez τα "έσπασε" με χορηγό λόγω Trump!
Δεύτερο "matchball" για Rosberg στο Interlagos (γράφημα)
TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ