MOTOGP

O Giacomo Agostini ξέρει καλά τι θα πει "vivere pericolosamente"

O Giacomo Agostini ξέρει καλά τι θα πει "vivere pericolosamente"

Ο Giacomo Agostini είναι ο ζωντανός θρύλος των MotoGP. Γεννημένος στη Brescia και μεγαλωμένος στο Lovere, αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία των μηχανοκίνητων σπορ και δη των αγώνων μοτοσυκλέτας.

Ο Giacomo Agostini είναι ο ζωντανός θρύλος των MotoGP. Γεννημένος στη Brescia στις 16 Ιουνίου του 1943 και μεγαλωμένος στο Lovere, αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία των μηχανοκίνητων σπορ και δη των αγώνων μοτοσυκλέτας. Και να φανταστεί κανείς ότι όλη αυτή η καριέρα ξεκίνησε από παρανόηση. Ο ίδιος ήθελε να ασχοληθεί με τους αγώνες μοτοσυκλέτας, όμως οι γονείς του ήταν αντίθετοι.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ, VIDEO - ΜΟΝΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πατέρας του ειδικά ονειρευόταν να τον δει λογιστή. Φτάνοντας σε αδιέξοδο ζήτησε τη βοήθεια του οικογενειακού φίλου, συμβολαιογράφου στο επάγγελμα, ο οποίος τον συμβούλεψε και τον προέτρεψε συνάμα να επιτρέψει στον γιο του να ασχοληθεί με κάποιο σπορ.

Και εδώ ήταν που έγινε η παρεξήγηση. "Cycling" κατάλαβαν ο συμβολαιογράφος και ο πατέρας, "motorcyling" εννοούσε ο "Mino", όπως τον φώναζαν μικρό.

Η υπογραφή μπήκε στην άδεια και όλα τα υπόλοιπα είναι πια ιστορία...

Ήρωές του και αναβάτες που θαύμαζε ήταν οι Tarquino Provini, Carlo Ubialli, John Surtees, Mike Hailwood, Gary Hocking. Σήμερα, θαυμάζει τον Rossi.

Αυτός ο κορυφαίος αναβάτης, ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών, επισκέφθηκε στην πίστα των Μεγάρων για ένα event ξεχωριστό που διεξήχθη το 2ήμερο 31/10-1/11 με την υποστήριξη του OTE TV.

Παρά τον θρύλο του, είναι ένας προσηνής άνθρωπος, ευχάριστος και έτοιμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση. Η αγαπημένη του Agusta που τον συντρόφευε στο event, η οποία είναι συλλεκτική, με την τιμή της να φτάνει τα 600 χιλιάδες ευρώ, συγκέντρωσε πάνω της πολλά αδιάκριτα βλέμματα στα Μέγαρα. Ήταν τόσο εντυπωσιακά αστραφτερή και καλοσυντηρημένη για την ηλικία της. Ακόμα και το κουτί με τα εργαλεία της Ιταλίδας ήταν γυαλισμένο και προσεγμένο.

Ήταν πραγματικά μοναδική εμπειρία να βλέπεις τον θρυλικό αυτό αναβάτη να σπρώχνει με τη βοήθεια του κόσμου την Agusta για να την βάλει μπροστά. Χρειάστηκε λίγος χρόνος μέχρι να πάρει μπροστά το 3κύλινδρο μοτέρ, αλλά όταν αυτό συνέβη, πιστέψτε μας, ήταν σαν να ήχησαν σειρήνες του πολέμου. Ο εκκωφαντικός καθαρόαιμος ήχος που έβγαινε από τις τριπλές απολήξεις ήταν ηδονικός...

Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του και με τις αφηγήσεις του για τα χρόνια που μεσουρανούσε, μας βοήθησε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο και να ταξιδέψουμε σε μια άλλη εποχή, πιο ρομαντική αλλά και πιο επικίνδυνη - τότε που όπως σημειώνει ο ίδιος « ...το σπορ ήταν πιο ανθρώπινο και το κλίμα που επικρατούσε στο πάντοκ, πιο οικογενειακό».

Πατήστε εδώ και διαβάστε την υπόλοιπη συνέντευξη.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

VIDEO: "Πάτησε" πίστα η KTM RC16

Hitting the Apex: Η νέα ταινία για τα MotoGP (VIDEO)

Οδηγώντας μια μοτοσυκλέτα MotoGP (Infographic)

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ