MOTOGP

Moto GP: Ο Ντοβιτσιόζο την πρώτη νίκη στο Κατάρ

Italy's MotoGP rider Andrea Dovizioso steer his Ducati during the MotoGP pre-season test at Sepang International Circuit in Sepang, Malaysia, Sunday, Jan. 28, 2018. (AP Photo/Sadiq Asyraf)
Italy's MotoGP rider Andrea Dovizioso steer his Ducati during the MotoGP pre-season test at Sepang International Circuit in Sepang, Malaysia, Sunday, Jan. 28, 2018. (AP Photo/Sadiq Asyraf) AP

Μετά από έναν καταπληκτικό αγώνα με αρκετές ανατροπές ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο πήρε τη νίκη στο πρώτο GP της χρονιάς με τους Μάρκεθ και Ρόσι να συμπληρώνουν το βάθρο.

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός τότε μας περιμένει μία συναρπαστική χρονιά στο Moto GP. Μετά από έναν καταπληκτικό αγώνα με αρκετές ανατροπές ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο πήρε τη νίκη στο πρώτο GP της χρονιάς με τους Μάρκεθ και Ρόσι να συμπληρώνουν το βάθρο.

Ο αγώνας ήταν καταπληκτικό και μετά τους πρώτους γύρους στους οποίους ο Ζαρκό παρέμεινε στην κορυφή χωρίς πρόβλημα.

Από εκεί και πέρα όμως είχαμε μία μεγάλη μονομαχία. Ο Ντοβιτσιόζο από την όγδοη θέση που βρισκόταν άρχισε να ανεβαίνει και έφτασε πίσω από τον Γάλλο. Στον 18ο γύρο ο Ιταλός έκανε την κίνηση του και πέρασε μπροστά με τον Μάρκεθ που ακολουθούσε να εκμεταλλεύεται την κατάσταση και να προσπερνά και εκείνος τον Ζαρκό. Άλλο που δεν ήθελε και ο 39χρονος Βαλεντίνο Ρόσι να κάνει και εκείνος την κίνηση του για να αφήσει πίσω του τον Γάλλο οποίος οδηγούσε την κούρσα στη μεγαλύτερη διάρκεια της αλλά τελικά τερμάτισε όγδοος.

Κάπως, έτσι, τα βλέμματα όλων επικεντρώθηκαν στους τρεις προπορευόμενους. Ο Ρόσι δεν μπόρεσε να απειλήσει, αλλά δεν είχε και κάποια απειλεί από πίσω του. Ο Μάρκεθ προσπάθησε στον τελευταίο γύρο να κλέψει τη νίκη από τον Ντοβιτσιόζο, όμως ο αναβάτης της Ducati άντεξε την πίεση και πήρε την πρώτη του νίκη για φέτος. Την ίδια ώρα ο έτερος οδηγός της Ducati, Χόρχε Λορένθο, είχε έξοδο στο 10ο γύρο και δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα.

Η τελική κατάταξη

Moto GP: Ο Ντοβιτσιόζο την πρώτη νίκη στο Κατάρ

Η βαθμολογία αναβατών

1. Ντοβιτσιόζο 25

2. Μάρκεθ 20

3. Ρόσι 16

4. Κράτσλοου 13

5. Πετρούτσι 11

6. Βινιάλες 10

7. Πεντρόσα 9

8. Ζαρκό 8

9. Ιανόνε 7

10. Μίλερ 6

Photo credits: AP Photo/Sadiq Asyraf

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ