MOTOGP

GP San Marino - QP: Σούπερ Lorenzo στην pole

GP San Marino - QP: Σούπερ Lorenzo στην pole

Με ρεκόρ ταχύτερου γύρου, ο Jorge Lorenzo πήρε την pole position στο Misano, αφήνοντας πίσω του τον Marc Marquez

Διαλύοντας το ρεκόρ ταχύτερου γύρου που είχε από τις κατατακτήριες του 2013 ο Marc Marquez με 1'32.915, ο Jorge Lorenzo πήρε την pole position στο Misano αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον συμπατριώτη του και δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της μεγάλης κατηγορίας, που όπως παραδέχθηκε δεν μπόρεσε να αποφύγει κάποια μικρά λαθάκια που δεν του επέτρεψαν να κάνει τον τέλειο γύρο και να πάρει την pole.

Η δεύτερη θέση, βέβαια, τον άφησε ικανοποιημένο, αφού στόχος του όπως είπε αμέσως μετά το τέλος των κατατακτήριων ήταν να πλασαριστεί στην πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης.

Το αυτό ισχύει και για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Valentino Rossi που συμπληρώνει την εικόνα της πρώτης σειράς του γκριντ.

Ο Ιταλός θα έχει δύσκολο έργο αύριο καθώς ο ομόσταβλός του και μεγάλος αντίπαλός του στη μάχη του Πρωταθλήματος, Jorge Lorenzo παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυνατός και σε ρυθμό αγώνα. Εκτός αυτού ο Ισπανός έχει τρομερή παράδοση στο Misano καθώς από το 2008 οπότε και επέστρεψαν τα MotoGP στο San Marino, είτε νικάει (τρεις φορές), είτε τερματίζει δεύτερος!

Ο Rossi θα κατέβει στον αγώνα έχοντας ένα προβάδισμα της τάξης των 12 βαθμών από τον Lorenzo, το οποίο και θα προσπαθήσει να διατηρήσει και γιατί όχι να αυξήσει, αναλόγως το πως θα εξελιχθεί ο αγώνας.

O ψυχολογικός πόλεμος πάντως ήδη ξεκίνησε με τον Lorenzo να κατηγορεί τον Rossi ότι τον “έκοψε” στην τελευταία του χρονομετρημένη προσπάθεια την ώρα που κυνηγούσε χρόνο στο 1'31.9.

Αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες μετά το πέρας της διαδικασίας σε καλό κλίμα και όπως φάνηκε το θέμα έκλεισε εκεί. Tα πράγματα, βέβαια, ίσως ήταν διαφορετικά αν στην pole δεν ήταν ο Lorenzo, αλλά κάποιος άλλος…

Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει και ο Marquez ο οποίος ναι μεν έχει μηδαμινές ελπίδες για το Πρωτάθλημα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν έχει κίνητρο να παλέψει για τη νίκη. Δεν θα παραδώσει έτσι εύκολα το στέμμα του ο πιτσιρικάς που αναμένεται να παίξει το δικό του ρόλο στη μάχη των δύο αναβατών της Yamaha για το Πρωτάθλημα.

Από την τέταρτη θέση θα ξεκινήσει ο Dani Pedrosa, με τον δοκιμαστή της Ducati, Michele Pirro να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να πλασάρεται ψηλότερα από τους εργοστασιακούς αναβάτες της ομάδας.

Ο Bradley Smith θα ξεκινήσει από την έκτη θέση. Στην τρίτη σειρά του γκριντ συναντάμε τρεις Ducati, αυτές των Andrea Iannone, Andrea Dovizioso και Danilo Petrucci. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει ο Aleix Espargaro.

Το πρόγραμμα της Κυριακής 13/9

Moto3 RACE: 12:00GR (ΟΤΕ TV)
Moto2 RACE: 13:20GR (ΟΤΕ TV)
MotoGP RACE: 15:00GR (ΟΤΕ TV)

Προηγούμενοι νικητές στο Misano

2014: Valentino Rossi (Yamaha)
2013: Jorge Lorenzo (Yamaha)
2012: Jorge Lorenzo (Yamaha)
2011: Jorge Lorenzo (Yamaha)
2010: Dani Pedrosa (Honda)
2009: Valentino Rossi (Yamaha)
2008: Valentino Rossi (Yamaha)
2007: Casey Stoner (Ducati)

Misano Info

Fastest Lap: 2015 Jorge Lorenzo (Yamaha) 1'32.146 165,1 Km/h
Circuit Record: 2011 Jorge Lorenzo (Yamaha) 1'33.906 162.0 Km/h
Best Pole: 2015 Jorge Lorenzo (Yamaha) 1'32.146 165,1 Km/h
Top Speed: 2013 Dani Pedrosa (Honda) 292.3 Km/h

Διαβάστε περισσότερα στο Car and Driver:

Τρεις Πρωταθλητές ανέδειξε η KTM στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MX!

Παρθενική νίκη για το Peugeot 2008 DKR

To -άγριο- World Rally Car του 2017

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ