MOTOGP

GP Σαν Μαρίνο: Αντεπίθεση στο τέλος και νίκη για Marquez

Moto GP rider Marc Marquez of Spain leads Andrea Dovizioso of Italy, Danilo Petrucci of Italy, right, and Maverick Vinales of Spain, left, during the San Marino Motorcycle Grand Prix at the Misano circuit in Misano Adriatico, Italy, Sunday, Sept. 10, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni)
Moto GP rider Marc Marquez of Spain leads Andrea Dovizioso of Italy, Danilo Petrucci of Italy, right, and Maverick Vinales of Spain, left, during the San Marino Motorcycle Grand Prix at the Misano circuit in Misano Adriatico, Italy, Sunday, Sept. 10, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ο Marc Marquez "έκλεψε" τη νίκη από τον Danilo Petrucci στον τελευταίο γύρο του grand prix στο Σαν Μαρίνο και έπιασε τον Andrea Dovizioso στην κορυφή της κατάταξης.

Ο Marc Marquez άφησε το καλό για το τέλος και συγκεκριμένα για τον ύστατο γύρο του grand prix στο Σαν Μαρίνο, προσπερνώντας τον Danilo Petrucci και κατακτώντας την 33η νίκη του στο MotoGP, που τον φέρνει επικεφαλής της κατάταξης, μαζί με έναν άλλον Ιταλό, τον Andrea Dovizioso.

Ήταν ένα εντυπωσιακό GP, αφού η σφοδρή βροχόπτωση που πλήττει την ιταλική χερσόνησο, πλημμύρισε και την πίστα του Μιζάνο. Ο Jorge Lorenzo στάθηκε ευνοημένος από αυτό, αφού πήρε την πρωτοπορία στον 1ο γύρο, την ώρα που ο poleman Maverick Viñales έμεινε πολύ πίσω με τη Yamaha του.

Ο Lorenzo άρχισε να δημιουργεί διαφορά, την ώρα που ο Petrucci έκανε τη δική του επίθεση, φτάνοντας από την 8η στην 4η θέση αρχικά και προσπερνώντας στη συνέχεια τον Dovizioso και τον Marquez.

Στον 6ο γύρο, ο Lorenzo έχασε τον έλεγχο και εκτοξεύθηκε από τη Ducati του, με συνέπεια να τεθεί εκτός αγώνα. Ο Petrucci, που είχε 3,5 δευτερόλεπτα διαφορά, βρέθηκε μπροστά, αλλά οι Marquez και Dovizioso παρέμειναν στην ουρά του.

Όσο κυλούσε ο αγώνας, ο πρωτοπόρος της κατάταξης έμενε πιο πίσω, με συνέπεια η νίκη να εξελιχθεί υπόθεση του Petrucci και του Marquez. Ο Ισπανός έκανε την επίθεσή του στην 1η στροφή του τελευταίου γύρου και έφτασε σε μία σημαντική νίκη, που αυξάνει άρδην τις πιθανότητες κατάκτησης του τέταρτου τίτλου και του δεύτερου διαδοχικού.

Ο Petrucci δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη στον "εντός έδρας" αγώνα και μαζί με τον Dovizioso συμπλήρωσαν το βάθρο.

Εντύπωση προκαλεί ο τερματισμός του Γιοάν Ζαρκό, ο οποίος αναγκάστηκε να σπρώξει τη Yamaha YZR-M1 μέχρι τον τερματισμό και από τη 15η θέση, πανηγύρισε έναν βαθμό.



Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

GP Σαν Μαρίνο: Αντεπίθεση στο τέλος και νίκη για Marquez

Βρείτε ΕΔΩ την κατάταξη αναβατών και ομάδων

Photo credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ