MOTOGP

GP Ολλανδίας: Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Ρόσι

Moto GP rider Valentino Rossi of Italy steers his motorcycle during the MotoGP qualifying session ahead of the Dutch Grand Prix, in Assen, northern Netherlands, Saturday, June 24, 2017. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
Moto GP rider Valentino Rossi of Italy steers his motorcycle during the MotoGP qualifying session ahead of the Dutch Grand Prix, in Assen, northern Netherlands, Saturday, June 24, 2017. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) AP

Ο "γιατρός" του Moto Gp, Βαλεντίνο Ρόσι, έκανε και πάλι το θαύμα του αφού με έναν εκπληκτικό αγώνα τερμάτισε πρώτος στο TT Circuit! "Φωτιά" στο πρωτάθλημα!

Τι να γράψει κανείς για τον Βαλεντίνο Ρόσι. Τι κι αν βρίσκεται στο 38ο έτος της ηλικίας του ο "γιατρός" παραμένει ανταγωνιστικός και κάνει δωρεάν μαθήματα στους αντιπάλους τους.

Ο Ρόσι πήρε τη νίκη στο Ολλανδικό GP και έφτασε τις 115 και χρειάζεται άλλες επτά για να βρεθεί στην κορυφή της σχετικής λίστας ξεπερνώντας τον Αγκοστίνι (έχει 121).

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Με τη θερμοκρασία να είναι αρκετά χαμηλά (18 βαθμούς στον αέρα και 25 στην πίστα) ο Ζάρκο ξεκίνησε μέτρια αλλά κατάφερε να κρατηθεί μπροστά. Ζάρκο, Μάρκεθ, Ρόσι και Πετρούτσι έκαναν ένα δικό τους τρενάκι το οποίο έμενε αναλλοίωτο στους πρώτους δέκα γύρους. Τότε ήταν που ο "γιατρός" κατάφερε να προσπεράσει με μία κίνηση τόσο τον Μάρκεθ όσο και τον προπορευόμενο Ζάρκο.

Ο Ρόσι άνοιγε συνεχώς τη διαφορά του από τους αντιπάλους του μέχρι που άρχισε η βροχή και δημιούργησε νέες συνθήκες στον αγώνα. Ο Πετρούτσι άρχισε να πιέζει και τον Ντοβιτσιόσο να κερδίζει θέσεις συνεχώς. Πετρούτσι και Μάρκεθ προσπάθησαν να πιέσουν μέχρι το τέλος τον Ρόσι, αλλά εκείνος είχε τις απαντήσεις και έφτασε στη δέκατη νίκη του στην Ολλανδία 20 χρόνια και 313 μέρες μετά την πρώτη του νίκη.

Αυτή η εξέλιξη έβαλε φωτιά και στην κατάταξη αφού τους τέσσερις πρώτους τους χωρίζουν έντεκα βαθμοί την ώρα που δεν έχουμε φτάσει ούτε στα μισά της χρονιάς.

Η κατάταξη του αγώνα

GP Ολλανδίας: Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Ρόσι

Η βαθμολογία των οδηγών

GP Ολλανδίας: Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Ρόσι

Photo credits: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ