MOTOGP

GP Κατάρ: Θριαμβευτής ο Viñales στον πρώτο αγώνα της χρονιάς

Spanish MotoGP rider Maverick Vinales of the Movistar Yamaha MotoGP team leads during the Moto GP World Championship race at the Losail International Circuit in Doha, Qatar, Sunday, March 26, 2017. (AP Photo/Rafa Marrodan)
Spanish MotoGP rider Maverick Vinales of the Movistar Yamaha MotoGP team leads during the Moto GP World Championship race at the Losail International Circuit in Doha, Qatar, Sunday, March 26, 2017. (AP Photo/Rafa Marrodan) AP

Ύστερα από μία τρομερή "μάχη" στη βροχερή πίστα του Κατάρ, ο Maverick Viñales της Movistar Yamaha κατέκτησε την καρό σημαία, αφήνοντας στη 2η θέση τον Andrea Dovizioso, ενώ τρίτος τερμάτισε ο εντυπωσιακός Valentino Rossi. Πτώση για τον πρωτοπόρο, μέχρι τον έκτο γύρο, Johann Zarco.

Η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή του Moto GP του Κατάρ, με συνέπεια η ώρα έναρξης να μεταφερθεί 45 λεπτά αργότερα και οι γύροι να μειωθούν από 22 σε 20.

Ο Johann Zarco της Monster Yamaha Tech 3 έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα καθώς, παρότι ξεκίνησε απ' την 4η θέση του grid, κατάφερε να προσπεράσει τους Maverick Viñales, Andrea Iannone και Marc Marquez. Παρ' όλα αυτά, ο αγώνας δεν κύλησε ιδανικά για τον Γάλλο αναβάτη, καθώς στον 6ο γύρο έχασε τον έλεγχο της μηχανής και βγήκε εκτός πίστας.

Ο Andrea Dovizioso με Ducati εκμεταλλεύτηκε την πτώση του Zarco και ανέβηκε στην 1η θέση, με τον Marc Marquez (Repsol Honda) να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής, ενώ η πτώση του Iannone έδωσε την ευκαιρία στον Viñales να βρεθεί στην 3η θέση. Ο Ισπανός αναβάτης ήταν εντυπωσιακός, φτάνοντας μέχρι την 1η θέση πέντε γύρους πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.

Η "μονομαχία" των Dovizioso και Viñales ήταν εκπληκτική, ενώ κατά πόδας ακολουθούσε ο Valentino Rossi με Movistar Yamaha, ο οποίος παρά το γεγονός πως άρχισε απ' την 10η θέση του grid, κατάφερε να "αναρριχηθεί" στην 3η θέση, αφήνοντας εκτός πόντιουμ των Marc Marquez.

Στους τελευταίες δύο γύρους οι Dovizioso και Viñales έδωσαν μεγάλη μάχη για την καρό σημαία, με τον Ισπανό να καταφέρνει να βγει νικητής, ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις στο νέο πρωτάθλημα.

Tα αποτελέσματα:

GP Κατάρ: Θριαμβευτής ο Viñales στον πρώτο αγώνα της χρονιάς

Photo Credits: AP Photo/Rafa Marrodan

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ