MOTOGP

Για άλλα 2 χρόνια στη Yamaha o Rossi!

DOHA, QATAR - MARCH 03:  Valentino Rossi of Italy and Movistar Yamaha MotoGP prepares to start in box during the  MotoGP Tests In Doha at Losail Circuit on March 3, 2016 in Doha, Qatar.  (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images)
DOHA, QATAR - MARCH 03: Valentino Rossi of Italy and Movistar Yamaha MotoGP prepares to start in box during the MotoGP Tests In Doha at Losail Circuit on March 3, 2016 in Doha, Qatar. (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Valentino Rossi και η Yamaha θα συνεχίσουν για άλλα 2 χρόνια (2017 και 2018) τη συνεργασία τους. Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας για τη νέα συμφωνία με τον "Doctor".

Τελικά δε χρειάστηκε να περιμένει 5-6 αγώνες για να αποφασίσει αν θα συνεχίσει ή όχι. Ο Valentino Rossi και η Yamaha θα συνεχίσουν για άλλα 2 χρόνια (2017 και 2018) τη συνεργασία τους, βάζοντας από νωρίς τέλος στα σενάρια για το μέλλον του " ζωντανού θρύλου" και “ πιο σεβαστού αναβάτη ΜotoGP όλων των εποχών”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας.

Γι' αυτήν την εξέλιξη μας είχε προϊδεάσει πριν λίγες ημέρες ο Ιταλός σούπερ σταρ μέσω της συνέντευξης που έδωσε στην Gazzetta dello Sport.

Αυτό θα είναι και το τελευταίο του συμβόλαιο στα MotoGP, μιας και όπως είχε πει στην ιταλική εφημερίδα στα 39 του θα αποχωρήσει από το σπορ για να ασχοληθεί με αγώνες αυτοκινήτου.

Το αναφέρει άλλωστε και ο Managing Director της Yamaha Motor Racing, Lin Jarvis στις δηλώσεις του: “ Αυτή η νέα συμφωνία επιβεβαιώνει ότι ο Vale θα ολοκληρώσει την αγωνιστική του καριέρα στις μοτοσυκλέτες με τη Yamaha. Πριν από αυτό όμως όλοι οι φίλοι της Yamaha μπορούν να ευχαριστηθούν τρεις χρονιές γεμάτες από συναρπαστικές εμφανίσεις από τον 'Doctor' καθώς θα παλεύει για την κατάκτηση του 10ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της καριέρας του”.

Κοντά στη Ducati o Lorenzo

Στο Κατάρ όπου διεξάγεται το πρώτο Grand Prix της χρονιάς έχουν φουντώσει οι φήμες που θέλουν τον Ισπανό να βρίσκεται πολύ κοντά στο να αποδεχθεί την πρόταση που λέγεται πως του έχει καταθέσει η Ducati.

Άλλωστε ο Gigi Dall'Igna με τον οποίο έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, ποτέ δεν έκρυψε ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται για τον Lorenzo.

Θυμίζουμε ότι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε δηλώσει πως θα ήθελε να ανανεώσει με τη Yamaha το συντομότερο δυνατό, ακόμα και πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος, με τον Lin Jarvis, ωστόσο, να απαντά πως δεν υπάρχει βιασύνη και πως δεν πρόκειται η Yamaha να μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού για να κρατήσει κάποιον αναβάτη της, στέλνοντας προφανώς μήνυμα στον Ισπανό.

Η ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας με τον Rossi είναι σαν γροθιά στο στομάχι για τον “Por Fuera”…

Maverick, o αντί-Lorenzo…

Mόνο τυχαία δε μπορούν να χαρακτηριστούν τα κολακευτικά σχόλια που έκανε την Πέμπτη ο Valentino Rossi για τον Maverick Vinales.

Ο 21χρονος Ισπανός που συχνά πυκνά επισκέπτεται το ράντσο για προπόνηση, είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο εκλεκτός της Yamaha για να πάρει τη θέση του Lorenzo.

Στη Suzuki μάλιστα έχουν ήδη βρει με τη σειρά τους τον διάδοχό του στο πρόσωπο του συμπατριώτη του, Johann Zarco…

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

MotoGP Preview 2016

O Rossi ξέρει πως να βρίσκει κίνητρα

Ολο και καλύτερη η KTM RC16

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ