MOTOGP

G. Agostini: "Και γω μπορεί να αντιδρούσα όπως ο Valentino, αλλά..."

CHICHESTER, ENGLAND - JUNE 27:  Former multiple World Motorcycle Champion Giacomo Agostini waits to ride up the hill at Goodwood on June 27, 2015 in Chichester, England.  (Photo by Charles Coates/Getty Images)
CHICHESTER, ENGLAND - JUNE 27: Former multiple World Motorcycle Champion Giacomo Agostini waits to ride up the hill at Goodwood on June 27, 2015 in Chichester, England. (Photo by Charles Coates/Getty Images) GETTY IMAGES

Διαβάστε τι δήλωσε στο www.caranddriver.gr ο ζωντανός θρύλος των MotoGP, Giacomo Agostini, για το συμβάν ανάμεσα στον Marquez και Rossi.

Ο παμμέγιστος Giacomo Agostini βρέθηκε στη χώρα μας για ένα 2ήμερο Track Day στην πίστα των Μεγάρων, σε ένα μοναδικό event με τον τίτλο “Legend Track Day”, που διοργανώθηκε με την υποστήριξη του OTE TV.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

O ζωντανός θρύλος των MotoGP με τα 15 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και τις 122 νίκες, έφερε μαζί του την φοβερή και τρομερή MV Agusta 500 (4χρονη, 3κύλινδρη) την οποία και οδήγησε στην πίστα ξυπνώντας μνήμες από μια άλλη εποχή.

Μια εποχή που το “vivere pericolosamente” (ζην επικινδύνως) δεν ήταν απλά δυο λέξεις, αλλά τρόπος ζωής.

Με αυτή τη μοτοσυκλέτα, ο Ago κατέκτησε 7 από τους 15 τίτλους του…

Το Σάββατο 31/10 είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε και συνομιλήσουμε με αυτόν τον σπουδαίο αναβάτη.

Mεταξύ άλλων τον ρωτήσαμε και για το πολυσυζητημένο περιστατικό της Sepang με πρωταγωνιστές τον Valentino Rossi και τον Marc Marquez.

Ένα συμβάν το οποίο σημάδεψε το φετινό Πρωτάθλημα, όποια κι αν είναι η κατάληξή του και που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ιστορικούς του μέλλοντος.

Ας δούμε όμως την τοποθέτηση του Giacomo Agostini στην ερώτηση που του απευθύναμε.

Έγινε αυτό το ατύχημα… (παύση) Ο Valentino προκλήθηκε από τον Marquez, όμως η οδήγηση του Marquez δεν μπορείς να πεις ότι ήταν εκτός κανονισμών. Δεν μπορείς να επιβάλεις ποινή στη μάχη που γίνεται στον αγώνα",μας είπε αρχικά ο "Ago" για να συνεχίσει: "Ίσως ο Valentino έχασε την ψυχραιμία του, εκνευρίστηκε και έκανε μια κίνηση που όλος ο κόσμος είδε και που δεν είναι αποδεκτή από πολλούς. Μπορώ να τον καταλάβω. Ίσως και εγώ να έκανα το ίδιο πράγμα που έκανε ο Valentino - δυστυχώς, όμως, θα ήταν κακό παράδειγμα αυτό που θα έκανα. Είναι σαν να σε προκαλεί κάποιος, μιλώντας άσχημα για την οικογένειά σου και εσύ να του δώσεις μια γροθιά. Δυστυχώς αυτός που φταίει είναι αυτός που χειροδίκησε…”.

Με τα έως τώρα δεδομένα γνωρίζουμε ότι ο Valentino Rossi θα ξεκινήσει τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στην πίστα Riccardo Tormo της Valencia, από την τελευταία θέση του γκριντ. Εκκρεμεί η έφεση που έχει ασκήσει ο Ιταλός σούπερ σταρ στο CAS, η απόφαση του οποίου αναμένεται μέχρι την Παρασκευή 6 του μηνός.

Ακόμα όμως και στην περίπτωση που η έφεση δεν έχει αποτέλεσμα, ο Giacomo Agostini πιστεύει ότι ο “Doctor” μπορεί να κατακτήσει το 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της καριέρας του. “ Στα 70-80 μέτρα μετά την εκκίνηση μπορεί να κερδίσει πολλές θέσεις και σε 2 με 3 γύρους θα είναι εκεί μαζί τους πρωτοπόρους. Εξαρτάται τι αγώνας θα είναι και που θα βρίσκεται ο Lorenzo”.

G. Agostini: "Και γω μπορεί να αντιδρούσα όπως ο Valentino, αλλά..."

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτεί στο www.caranddriver.gr συνέντευξη, αλλά και video με εντυπωσιακά πλάνα από τις μοναδικές εμπειρίες που βιώσαμε το Σάββατο στην πίστα των Μεγάρων.

Ξεχωριστή στιγμή, όταν ο Giacomo Agostini καβάλησε την αγαπημένη του Agusta και μπήκε στην πίστα για να πραγματοποιήσει κάποιους γύρους. Tυχεροί και όσοι είχαν την ευκαιρία να συνοδηγήσουν μαζί του στην πίστα...

Ένα σας λέμε, ο ήχος που παρήγαγαν οι απολήξεις των τριών εξατμίσεων της ιταλικής αγωνιστικής μοτοσυκλέτας είναι όλα τα λεφτά!

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

Πάμε για φινάλε-κόλαση στη Valencia...

Έχασαν το δίκιο τους...

Ο "προβοκάτορας" Marquez και το λάθος του Rossi

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ