FORMULA 1

Ζήτησε συγνώμη ο Verstappen

Ζήτησε συγνώμη ο Verstappen

Ο ταλαντούχος Ολλανδός απολογήθηκε για τη σύγκρουση του πρώτου γύρου που έθεσε εκτός αγώνα τον teammate του.

Η Red Bull Racing πήγε στην Ουγγαρία για το Grand Prix της Βουδαπέστης με προσδοκίες ακόμα και για το καλύτερο αποτέλεσμά της στη φετινή σεζόν. Αντί αυτού, έφυγε από την πίστα του Χανγκαρόρινγκ με συνολική συγκομιδή 10 πόντων, από την πέμπτη θέση του Max Verstappen. Αιτία ήταν η σύγκρουση των δύο ταύρων στον πρώτο γύρο του αγώνα.

Μία σύγκρουση την οποία προκάλεσε ο Ολλανδός και οδήγησε στην άμεση εγκατάλειψη του Daniel Ricciardo, καθώς είχε καταστραφεί το αριστερό ψυγείο της RB13. Ο Αυστραλός ήταν εμφανώς εκνευρισμένος από την εξέλιξη αυτή και ενώ χαρακτήρισε «ερασιτεχνική» την κίνηση του 19χρονου, ξεκαθάρισε πως το μέλλον της σχέσης τους ως teammates θα κριθεί από το πως θα προσεγγίσει το θέμα εκείνος μετά τον αγώνα.

Τελικά ο Verstappen όχι μόνο δεν έριξε αλλού τις ευθύνες αλλά ζήτησε συγνώμη για αυτό το κοστοβόρο λάθος.

"Προφανώς δεν ήθελα να συμβεί κάτι τέτοιο. Όλα ξεκίνησαν στη στροφή 1. Έκανα καλή εκκίνηση αλλά με στρίμωξε ο Bottas και έχασα πολλή ταχύτητα. Μονομαχούσαμε με τον Daniel για θέση στη στροφή 2, φρενάραμε λοιπόν πιο αργά από το προβλεπόμενο καθώς ‘βουτούσαμε’ στη στροφή. Μπλόκαραν οι τροχοί μου και δυστυχώς χτύπησα τον Daniel στο πιο ευαίσθητο κομμάτι του μονοθεσίου, το πλάι του. Προσπάθησα να το αποφύγω αλλά δυστυχώς αυτό δεν ήταν εφικτό. Ποτέ δεν έχω πρόθεση να χτυπήσω κάποιον, ειδικά τον teammate μου και ειδικά με τη σχέση που έχω με τον Daniel. Είναι πάντα πολύ καλός μαζί μου και διασκεδάζουμε. Του ζητώ συγνώμη όπως και στην ομάδα μου, καθώς θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει πολλούς βαθμούς εδώ. Θα του μιλήσω κατ’ ιδίαν και θα λύσουμε το θέμα", είπε ο Verstappen στη μεικτή ζώνη.

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Ολλανδό με ποινή 10 δευτερολέπτων, την οποία εξέτισε στο μοναδικό του pit stop. Δεδομένου πως τερμάτισε ακριβώς πίσω από τις δύο Mercedes, είναι σαφές πως αν δεν έκανε αυτό το λάθος, θα είχαμε δει έναν εντελώς διαφορετικό αγώνα.

Photo credits: redbullcontentpool.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ