FORMULA 1

Χάμιλτον: Έσπασε τα ρεκόρ των Σένα και Προστ

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain celebrates on the podium after winning the British Formula One Grand Prix at the Silverstone racetrack, Silverstone, England, Sunday, Aug. 2, 2020. (Bryn Lennon/Pool via AP)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain celebrates on the podium after winning the British Formula One Grand Prix at the Silverstone racetrack, Silverstone, England, Sunday, Aug. 2, 2020. (Bryn Lennon/Pool via AP) AP

Ο Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να επικρατήσει στο Βρετανικό Grand Prix τερματίζοντας με τρία ελαστικά και παράλληλα έσπασε δύο μεγάλα ρεκόρ των Άιρτον Σένα και Αλέν Προστ.

Το να βλέπει πρώτος την καρό σημαία ο Λιούις Χάμιλτον δεν συνιστά είδηση. Απλά αυτό που έκανε στο Βρετανικό Grand Prix δεν το έχει ξανακάνει. Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κατέκτησε τη νίκη οδηγώντας για μισό γύρο με κλαταρισμένο τον μπροστά αριστερό τροχό του.

Αυτή η ατυχία δεν τον εμπόδισε να σπάσει δύο ακόμα ρεκόρ στην Formula 1.

Ο Λιούις Χάμιλτον έφτασε στις επτά νίκες στο Σίλβερστοουν. Αυτό σημαίνει ότι ξεπέρασε το ρεκόρ του Αλέν Προστ. Ο Γάλλος οδηγός είχε επικρατήσει έξι φορές στο Grand Prix της πατρίδας του, ωστόσο πλέον το συγκεκριμένο ρεκόρ ανήκει στον Βρετανό.

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να σπάσει ακόμα ένα ρεκόρ. Για 20η φορά στην καριέρα του κατάφερε να φτάσει στη νίκη ενός Grand Prix δίχως να χάσει ποτέ την πρωτοπορία. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον Άιρτον Σένα που το είχε καταφέρει 19 φορές.

Οδηγός Αγώνες που ήταν πρώτος από την αρχή ως το τέλος
Λιούις Χάμιλτον 20
Άιρτον Σένα 19
Σεμπάστιαν Φέτελ 15
Τζιμ Κλαρκ 13
Τζάκι Στιούαρτ 11
Μίκαελ Σουμάχερ 11

Πλέον, ο Λιούις Χάμιλτον έφτασε τις 87 νίκες στην Formula 1 κάτι που σημαίνει ότι έχει τέσσερις λιγότερες από τον Μίκαελ Σουμάχερ, ενώ ανέβηκε στο πόντιουμ για 154η φορά μία λιγότερη από τον θρυλικό Γερμανό.

Από εκεί και πέρα ο Μαξ Φερστάπεν με τη δεύτερη θέση του χάρισε στην Red Bull το πρώτο της πόντιουμε στο Silverstone από το 2016, ενώ η τέταρτη θέση του Ντάνιελ Ρικάρντο είναι η καλύτερή του με τη Renault και παράλληλα η καλύτερη της ομάδας από το 2016 όταν και επέστρεψε στην Formula 1. Επιπρόσθετα αυτή η τέταρτη θέση ήταν η καλύτερη στην οποία έχει βρεθεί μονοθέσιο της Renault από το 2006 στο Σίλβερτστοουν όταν και ο Φερνάντο Αλόνσο είχε πάρει τη νίκη.

Αντίθετα, ο αγώνας στη Βρετανία ήταν ξανά απογοητευτικός για τον Φέτελ που τουλάχιστον πήρε το βαθμό της 10ης θέσης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ποτέ στην καριέρα του ο Γερμανός δεν είχε τερματίσει στη δέκατη θέση σε έναν αγώνα και το έχει κάνει ήδη δύο φορές φέτος.

Την ίδια ώρα ο Σαρλ Λεκλέρκ κατάφερε να ανέβει για δεύτερη διαδοχική χρονιά στο πόντιουμ του Σίλβερστοουν και παράλληλα για δεύτερη φορά φέτος σε τέσσερα Grand Prix. Αξίζει να σημειώσουμε ότι συνολικά φέτος η Ferrari έχει καταφέρει να μαζέψει 43 βαθμούς εκ των οποίων οι 33 είναι από τον Μοναγέσκο.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο Λάντο Νόρις τερμάτισε για τρίτη φορά σε τέσσερρις αγώνες μέσα στην πρώτη πεντάδα, ενώ οι Άλεξ Άλμπον και Λανς Στρολ πανηγύρισαν τους πρώτους τους βαθμούς στην ιστορική βρετανική πίστα.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ