MOTORSPORTS

Χάμιλτον: "Δεν είναι μια συγκλονιστική νίκη"

Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland, left, and Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain celebrate after the Russian Formula One Grand Prix at the Sochi Autodrom circuit in Sochi, Russia, Sunday, Sept. 30, 2018.(AP Photo/Sergei Grits)
Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland, left, and Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain celebrate after the Russian Formula One Grand Prix at the Sochi Autodrom circuit in Sochi, Russia, Sunday, Sept. 30, 2018.(AP Photo/Sergei Grits) AP

Ο Λιούις Χάμιλτον μίλησε για την πιο άβολη από τις 70 νίκες της καριέρας του, ενώ η Mercedes εξέφρασε και με λόγια ότι οι βαθμοί για το πρωτάθλημα οδηγών ήταν σημαντικότερο από μια νίκη του Βάλτερι Μπότας.

Ο Λιούις Χάμιλτον είπε ότι δεν νιώθει "τίποτα συναρπαστικό" από τη νίκη του GP Ρωσίας, 70η της καριέρας του, την οποία του παραχώρησε ο Βάλτερι Μπότας έπειτα από εντολή της Mercedes περίπου στο μέσον του αγώνα στο σιρκουί του Σότσι.

Η Mercedes, δια στόματος του διευθυντή της, Τότο Βολφ, εξήγησε ότι η εντολή δόθηκε στον Μπότας ώστε να προστατευθεί ο Χάμιλτον από τον Φέτελ λόγω της φθοράς των πίσω αριστερού ελαστικού του - την οποία ο Άγγλος προκάλεσε διότι χρειάστηκε να περάσει τη Ferrari του Γερμανού μέσα στην πίστα, μετά το πιτ-στοπ του.

"Ο Λιούις μπήκε στα πιτς έναν γύρο πιο αργά και έχασε μια θέση από τον Σεμπάστιαν», εξήγησε ο Βολφ.

"Αυτό μας τα έκανε ‘θάλασσα’, επειδή βγήκαμε πίσω από τον Σεμπαστιάν και ο Λιούις έπρεπε να επιτεθεί για να ανακτήσει τη θέση του. Αυτή η επίθεση [στον Φέτελ] προκάλεσε τη φθορά του ελαστικού, και από αυτή τη φθορά έπρεπε να τον προστατέψουμε όταν ο Σεμπ τον πλησίασε".

Βέβαια, αυτό δεν εξηγεί γιατί η Mercedes δεν έδωσε πίσω τη θέση στον Μπότας, στους τελευταίους γύρους. Κι ο Βολφ συμπλήρωσε: "Θέλεις να ελέγχεις τα πάντα και συζητήσαμε το πρωί ένα εκατομμύριο διαφορετικά σενάρια, όμως στον αγώνα προέκυψε ένα άλλο. Θα έπρεπε να είμαστε εκστασιασμένοι με το 1-2, και κατά βάθος είμαστε, αλλά τα πράγματα ήταν εναντίον του Βάλτερι. Θα είχε κερδίσει, αλλά το αλλάξαμε αυτό. Είναι αποκαρδιωτικό και για την ομάδα και για τον οδηγό. Όμως, υπάρχει και η ρεαλιστική εικόνα ότι έχεις τη δυνατότητα να αυξήσεις μια βαθμολογική διαφορά κατά 7 βαθμούς παραπάνω, σ’ ένα πολύ δύσκολο και σκληρό πρωτάθλημα, και πρέπει να πάρεις αυτή την ευκαιρία - κι αυτό είναι που κάναμε σήμερα".

ΧΑΜΙΛΤΟΝ: "ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΗΜΕΡΑ"

Την ίδια ώρα, ο Χάμιλτον δυσκολευόταν να βρει τα λόγια για μια από τις πιο άβολες από τις 70 νίκες της καριέρας του: "Ήταν κατά βάθος αρκετά δύσκολη μέρα, γιατί ο Βάλτερι έκανε φανταστική δουλειά όλο το τριήμερο και ήταν αληθινός τζέντλεμαν που με άφησε να περάσω. Προφανώς δεν διεκδικεί πια το πρωτάθλημα, και ο αγώνας πήγε τόσο καλά για την ομάδα, η οποία έκανε τόσο καλή δουλειά για να έχουμε ένα τόσο μεγάλο πλεονέκτημα από τη Ferrari, που σε φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να είμαστε ενθουσιασμένοι", τόνισε ο Άγγλος.

Και κατέληξε: "Μπορώ να καταλάβω πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για τον Βάλτερι σήμερα, και άξιζε να κερδίσει. Όμως, από πλευράς πρωταθλήματος, ως ομάδα προσπαθούμε να κερδίσουμε και τα δύο πρωταθλήματα και πιστεύω ότι η προσπάθεια σήμερα ήταν ομαδική. Παρότι δεν νιώθω συγκλονιστική αυτή τη νίκη, ξέρω ότι [ο Μπότας] θα τα καταφέρει περίφημα στους αγώνες που έρχονται".

Όσο για τον Βάλτερι Μπότας, το πρόσωπό του στο βάθρο έδειχνε όσα μετά κι ο ίδιος είπε με λόγια: "Δύσκολη μέρα. Προφανώς ήταν καλό αποτέλεσμα για εμάς, ως ομάδα, πήραμε τους μέγιστους βαθμούς, αλλά σε προσωπικό επίπεδο ήταν ένας δύσκολος αγώνας για μένα. Ο Λιούις μάχεται για το πρωτάθλημα οδηγών κι εμείς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Πάντα έχουμε ένα πλάνο, όμως είναι πάντα δύσκολο να προβλέψεις πώς θα πάνε τα πράγματα στον αγώνα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ