FORMULA 1

"Βροχή" ποινών στο Βέλγιο

Spa Francorchamps, Belgium. 
Saturday 26 August 2017.
World Copyright: Andy Hone/LAT Images 
ref: Digital Image _ONZ9846
Spa Francorchamps, Belgium. Saturday 26 August 2017. World Copyright: Andy Hone/LAT Images ref: Digital Image _ONZ9846 LAT IMAGES EMAIL: [email protected]

Η σειρά εκκίνησης του Grand Prix του Σπα θα διαφέρει πολύ από την κατάταξη της μάχης της χθεσινής (26/8) pole position.

Το βελγικό Grand Prix σηματοδοτεί την έναρξη του δεύτερου μέρους του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 αλλά ήδη παίρνει τον τίτλο του αγώνα με τις περισσότερες ποινές πριν την εκκίνηση!

Πρωταθλητής βέβαια σε αυτόν τον τομέα είναι ο τοπικός ήρωας Stoffel Vandoorne που αν οι θέσεις ποινής που έχει στο grid τοποθετούνταν η μία πίσω από την άλλη, θα εκκινούσε από τις Βρυξέλλες!

Σας είχαμε αφήσει στις 40 θέσεις ποινής τις οποίες σας είχαμε αναλύσει, αλλά αυτές έχουν πλέον σκαρφαλώσει στις 65 καθώς η Honda εντόπισε ανησυχητικά δείγματα στην ολοκαίνουρια (!) υβριδική μηχανή που είχε τοποθετήσει στη McLaren του την προηγούμενη ημέρα. Έτσι του έβαλαν νέα μονάδα, προηγούμενου μάλιστα spec (3.5) άρα χωρίς τις αναβαθμίσεις!

Από πέντε θέσεις ποινής για αλλαγές κιβωτίων έχουν οι Pascal Wehrlein και Marcus Ericsson της Sauber αλλά και ο Jolyon Palmer της Renault που είδε τις προσπάθειές του στις κατατακτήριες δοκιμές να ολοκληρώνονται πρόωρα.

Όμως ποινή πέντε θέσεων στο grid έλαβε και ο Felipe Massa – αυτός όχι για αλλαγή μηχανικού μέρους αλλά για οδηγικό ατόπημα. Ο Βραζιλιάνος δεν έκοψε ρυθμό στο βαθμό που έπρεπε όταν κατά τη διάρκεια της τρίτης και τελευταίας περιόδου ελεύθερων δοκιμών στο Σπα, υπήρξε καθεστώς διπλής κίτρινης σημαίας.

Υπενθυμίζουμε πως με αυτό το καθεστώς οι οδηγοί καλούνται να κόψουν αρκετά ρυθμό και να είναι έτοιμοι να ακινητοποιήσουν τα μονοθέσιά τους.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ