FORMULA 1

Βολφ: "Δίνω 25% πιθανότητα να φύγει ο Χάμιλτον"

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain is doused as he celebrates with Mercedes team boss Toto Wolff after winning the Emirates Formula One Grand Prix to clinch the Formula One world championship at the Yas Marina racetrack in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Sunday, Nov. 23, 2014. (AP Photo/Luca Bruno)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain is doused as he celebrates with Mercedes team boss Toto Wolff after winning the Emirates Formula One Grand Prix to clinch the Formula One world championship at the Yas Marina racetrack in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Sunday, Nov. 23, 2014. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Ο Τότο Βόλφ μίλησε για το ενδεχόμενο φυγής του Λιούις Χάμιλτον από την Mercedes και έδωσε 25% πιθανότητες να συμβεί αυτό το 2021.

Τα σενάρια που θέλουν τον Λιούις Χάμιλτον να αποχωρεί από την Mercedes για χάρη της Ferrari το 2021 μονοπωλούν την επικαιρότητα στον κόσμο της Formula 1. Πέρα από την τοποθέτηση του Βρετανού, ήρθε η σειρά του Τοτο Βολφ να μιλήσει για το θέμα.

Το αφεντικό της Mercedes άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα δίνοντας παράλληλα ένα προβάδισμα στην γερμανική ομάδα.

"Πιστεύω ότι ένας οδηγός αυτού του επιπέδου γνωρίζει ότι μπορεί να κάνει την διαφορά σε μία ομάδα. Όταν έφυγε από την McLaren για την Mercedes έλεγαν ότι δεν ήταν σωστή ενέργεια από εκείνον και αποδείχθηκε το αντίθετο. Οπότε δεν θέλω να κάνω το λάθος να υποτιμήσω την προοπτική της Ferrari.

Αν το δει κανείς από μία ορθολογική πλευρά δεν υπάρχει κάποιος λόγος να μην συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι μαζί, αλλά υπάρχουν και άλλες παράμετροι. Για παράδειγμα μία νέα πρόκληση ή μία εξαιρετική συμφωνία οι οποίες αποτελούν πάντοτε ξεχωριστούς παράγοντες. Θα έγινε μία πιθανότητα ύψους 25% στο να φύγει ο Χάμιλτον.

Έχουμε μιλήσει ανοικτά για την Ferrari και για το τι αντιπροσωπεύει, αλλά για εμένα όσο μπορούμε να φτιάχνουμε ένα γρήγορο μονοθέσιο και μία ισχυρή μηχανή πάντα θα έχουμε την ευκαιρία να αποφασίζουμε για το ποιοι θα οδηγούν το μονοθέσιο. Πιστεύω, δίχως αμφιβολία, ότι η προτεραιότητα του Λιούις είναι να προσπαθήσει να το πράξει με την ομάδα και η δική μου προτεραιότητα είναι να το κάνω να συμβεί με τον Λιούις.

Το σημαντικότερο απ' όλα είναι να καταφέρουμε να φτιάξουμε ένα καλό μονοθέσιο και στη συνέχεια θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε" τόνισε χαρακτηριστικά ο Τότο Βολφ.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ