FORMULA 1

Villeneuve: "Δεν έπρεπε να ρισκάρει τόσο ο Vettel"

Ferrari driver Kimi Raikkonen, right, of Finland collides with teammate Sebastian Vettel of Germany at the start of the Singapore Formula One Grand Prix on the Marina Bay City Circuit Singapore, Sunday, Sept. 17, 2017. (AP Photo/Yong Teck Lim)
Ferrari driver Kimi Raikkonen, right, of Finland collides with teammate Sebastian Vettel of Germany at the start of the Singapore Formula One Grand Prix on the Marina Bay City Circuit Singapore, Sunday, Sept. 17, 2017. (AP Photo/Yong Teck Lim) AP

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1997, Jacques Villeneuve σχολιάζει το ατύχημα της εκκίνησης στο Grand Prix της Σιγκαπούρης.

Μετά από ένα τόσο επεισοδιακό Grand Prix όπως αυτό της Σιγκαπούρης, που σημαδεύτηκε από την τριπλή σύγκρουση της εκκίνησης ανάμεσα στους οδηγούς της Ferrari, Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen, με τον Max Verstappen, το να ρωτήσει κανείς την άποψη του Jacques Villeneuve αποτελεί… προτεραιότητα!

Ο Καναδός είναι γνωστό πως δεν μασάει τα λόγια του και μιλώντας για τη φάση που κρίθηκε από τους αγωνοδίκες ως αγωνιστικό συμβάν, έριξε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στον Vettel. Και εξηγεί αναλυτικά το γιατί…

"Ο Vettel μπορεί να κατηγορεί μόνο τον εαυτό του. Αν στην εκκίνηση κινείσαι συνεχώς προς τα αριστερά, υπάρχουν πιθανότητες κάτι να πάει στραβά, γιατί δεν έχεις πλήρη εικόνα για ότι συμβαίνει πίσω σου. Το κάνουν όλοι, σε όλους τους θεσμούς. Όμως ακολουθώντας αυτή την τακτική, ίσως αναγκαστείς να πληρώσεις το τίμημα. Όταν μάχεσαι για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, δεν μπορείς να πάρεις τέτοιο ρίσκο.

Δεν μπορείς να αλλάζεις τόσο τη γραμμή σου. Δεν έχει σημασία αν μπορούσε να δει τον Kimi ή όχι. Δεν ήξερε και δεν μπορούσε να ξέρει αν εκεί βρίσκονται δύο ή τρία μονοθέσια. Ήξερε πως είχε κάνει μέτρια εκκίνηση, ήξερε πως οι άλλοι είχαν εκκινήσει καλύτερα, γι’ αυτό κινήθηκε προς τα αριστερά. Όμως δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Max που απλά βρισκόταν εκεί", είπε ο Villeneuve στο motorsport.com.

Villeneuve: "Δεν έπρεπε να ρισκάρει τόσο ο Vettel"

Στη συνέχεια ο πάντα… αθυρόστομος Γαλλοκαναδός, ρωτήθηκε για το αν θα έπρεπε ο Vettel να δεχθεί ποινή από τους αγωνοδίκες. Η απάντησή του ήταν εύλογη…

"Τιμώρησε ήδη αρκετά τον εαυτό του. Ήταν μία πίστα όπου η Ferrari έπρεπε να πάρει πολλούς βαθμούς. Άρα ναι, τιμωρήθηκε αρκετά. Όμως υπάρχουν ακόμα έξι αγώνες μπροστά, όλα μπορούν να συμβούν. Και ο Lewis όλο και κάποιο λάθος θα κάνει", είπε ο 46χρονος.

Πάντως ενώ θα μπορούσε να φύγει από τη Μαρίνα Μπέι έχοντας ανακτήσει το βαθμολογικό προβάδισμα έναντι του Lewis Hamilton, βρίσκεται 28 πόντους πίσω από τον μεγάλο αντίπαλό του στο κυνήγι του τίτλου. Με μόνο 6 αγώνες να απομένουν. Ή αν προτιμάτε, 150 βαθμούς να είναι ακόμα διαθέσιμοι.

Photo Credits: AP Photo/Yong Teck Lim

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ