FORMULA 1

Vettel: "Νόμιζα πως θα τα χάναμε όλα"

Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany celebrates on the podium after winning the Bahrain Formula One Grand Prix, at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Sunday, April 16, 2017. (AP Photo/Hassan Ammar)
Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany celebrates on the podium after winning the Bahrain Formula One Grand Prix, at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Sunday, April 16, 2017. (AP Photo/Hassan Ammar) AP

Ο οδηγός της Ferrari τρόμαξε όταν είδε το αυτοκίνητο ασφαλείας στο Grand Prix του Μπαχρέιν.

Η έκφραση "τέλος καλό, όλα καλά" ταιριάζει σε όσα πέρασαν από το μυαλό του Sebastian Vettel καθοδόν για τη νίκη στο Grand Prix του Μπαχρέιν. Ο Γερμανός μπορεί να εκκίνησε μόλις τρίτος στο σιρκουί της Σακχίρ, ωστόσο ο ρυθμός της SF70H και η στρατηγική της Ferrari, του επέτρεψαν να πάρει τη νίκη που τον άφησε ξανά μόνο στην κορυφή της βαθμολογίας.

Βασικά ειδικά στην αρχή, όταν δηλαδή έσβησαν τα κόκκινα φώτα, όλα ήταν πολύ καλά για τον Γερμανό που έστριψε δεύτερος.

"Μετά την εκκίνηση ένιωθα πως ήμασταν πολύ γρήγοροι και πως θα μπορούσα να πιέσω πολύ τον Valtteri (Bottas). Όμως δεν έκανε λάθη και ήταν δύσκολο στο τέλος της ευθείας να βρεθώ τόσο κοντά ώστε να περάσω. Επιλέξαμε λοιπόν να μπούμε νωρίς για αλλαγή ελαστικών και αυτό απέδωσε καρπους", είπε 29χρονος.

Και κάπου εκεί, ήρθε το άγχος, εξαιτίας της εισόδου του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα, μετά τη σύγκρουση των Lance Stroll (Williams) και Carlos Sainz Jr (Scuderia Toro Rosso).

"Όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας εμφανίστηκε στην πίστα, έλεγα ‘όχι’! Αλλά τελικά ήμουν τυχερός γιατί οι υπόλοιποι ήταν πολύ κοντά στο pit lane και δεν κέρδισαν πολύ έδαφος. Ξαφνιάστηκα όταν είδα πως ήμουν μπροστά από όλους, καθώς νόμιζα πως το safety car θα μου στερούσε το πλεονέκτημα που είχα αποκτήσει. Στη συνέχεια, ήταν απόλαυση να οδηγώ αυτό το μονοθέσιο. Στο τέλος απλά διαχειριζόμουν τη διαφορά, το μονοθέσιο μου είναι όνειρο", σχολίασε ενθουσιασμένος ο οδηγός της Ferrari που έφτασε τις 44 νίκες στη Formula 1.

Photo Crefits: AP Photo/Hassan Ammar.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ