FORMULA 1

Vettel και Ferrari στην κορυφή

Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany celebrates after winning the Bahrain Formula One Grand Prix, at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Sunday, April 16, 2017. (AP Photo/Hassan Ammar)
Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany celebrates after winning the Bahrain Formula One Grand Prix, at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Sunday, April 16, 2017. (AP Photo/Hassan Ammar) AP

H δεύτερη νίκη του Sebastian Vettel αποτελεί το καλύτερο ξεκίνημα της Scuderia εδώ και πολλά χρόνια. Οι βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών. (φωτογραφίες)

Η Ferrari έχει κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, μετρώντας δύο νίκες στα πρώτα τρία Grand Prix. Αμφότερες ήρθαν διά χειρός Sebastian Vettel, στην πρεμιέρα της Αυστραλίας και τώρα στη νυχτερινή μάχη της ερήμου στο Μπαχρέιν. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά από το 2008 που η ιταλική ομάδα έχει κάνει το 2 στα 3 στο ξεκίνημα της σεζόν!

Ως αποτέλεσμα, ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογία των οδηγών, αφού πλέον ξέφυγε του Lewis Hamilton. Και είναι ήδη σαφές πως αυτοί οι δύο αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στη μάχη του τίτλου αφού οι teammates τους, έχουν χάσει ήδη αρκετό έδαφος. Ενδεικτικό τις δυναμικής των ομάδων είναι πως παρά τα προβλήματα αξιοπιστίας, αυτοί που ακολουθούν, είναι οι οδηγοί της Red Bull.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ:

Vettel και Ferrari στην κορυφή

Στους κατασκευαστές η Ferrari είναι στην κορυφή αλλά αυτή τη φορά με προβάδισμα μόλις τριών πόντων, καθώς έως τώρα ο Valtteri Bottas κερδίζει τον Kimi Raikkonen στα σημεία. Η Red Bull δεν τους απειλεί αλλά και δεν απειλείται, όμως πίσω της γίνεται μάχη για την τέταρτη θέση στους κατασκευαστές. Η Force India πέρασε εκεί καθώς είχε πάλι διπλή βαθμολόγηση, ενώ υποχώρησε η Toro Rosso. Η Sauber και φυσικά η McLaren, έχουν παραμείνει στο απόλυτο μηδέν μετά από τρεις αγώνες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ:

Vettel και Ferrari στην κορυφή

Photo credits: AP Photo/Hassan Ammar

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ