FORMULA 1

Τζένσον Μπάτον, το "αντίο" ενός sir...

Τζένσον Μπάτον, το "αντίο" ενός sir...

Ο Τζένσον Μπάτον δεν θα βρίσκεται σίγουρα την επόμενη χρονιά στη Formula 1 και στον πιθανότατα τελευταίο του αγώνα εγκατέλειψε λόγω σπασμένης ανάρτησης. (VIDEO)

Mε άδοξο τρόπο ολοκληρώθηκε η καριέρα του Jenson Button που εγκατέλειψε στον 13ο γύρο από πρόβλημα στην εμπρός ανάρτηση. Του χρόνου ο Βρετανός θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στη McLaren από άλλο πόστο, έχοντας όμως αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη δράση το 2018.

Ο Μπάτον ήταν στο μαγικό κόσμο της F1 από το 2000 και σε ηλικία 36 ετών αποφάσισε να πει το "αντίο" του. Κορυφαία του στιγμή δίχως αμφιβολία ήταν η κατάκτηση του τίτλου το 2009, ενώ σε περισσότερους από 300 αγώνες μέτρησε 15 νίκες, ενώ συνολικά βρέθηκε 50 φορές πάνω στο πόντιουμ.

Πριν την έναρξη του τελευταίου του αγώνα στο Abu Dhabi έδειξε να έχει μετανιώσει για την απόφασή του: "Ακόμα πιστεύω πως ήταν πολύ νωρίς στο να πάρω αποφάσεις τον Αύγουστο. Πιστεύω πως ένας οδηγός όταν παίρνει την απόφαση να αποσυρθεί πρέπει να το ανακοινώσει όσο αργότερα γίνεται. Βέβαια εγώ δεν το έκανα ακριβώς έτσι. Πιστεύω πως το αποφάσισα πολύ νωρίς. Βέβαια... τώρα είναι κρίμα. Δεν έπρεπε να το κάνω, αλλά τώρα το έκανα. Αύριο για μένα είναι μια μεγάλη μέρα αλλά δεν θα τρέξω στον αγώνα, λέγοντας ότι δε βλέπω την ώρα να τελειώσει, αλλά θα απολαύσω τον αγώνα όπως κάνω μέχρι τώρα σε κάθε γκραν πρι".

Πάντως, αποκάλυψε ότι δεν σκοπεύει να φύγει από τον κόσμο των μηχανοκίνητων: "Είμαι τελικά ευτυχισμένος με την απόφαση μου. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει την επόμενη χρονιά αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος που φεύγω απ'το σπορ. Είναι απλώς η κατάλληλη στιγμή. Η διαδικασία σκέψης που είχα τον Αύγουστο κράτησε πολλούς μήνες και πραγματικά σκέφτηκα το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον μου κι έτσι αποφάσισα πως είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να αποχωρήσω από την Formula 1. Εύχομαι στην ομάδα να είναι ανταγωνιστική την επόμενη χρονιά, καθώς παραμένω μέλος της. Δεν εγκαταλείπω τους αγώνες και δεν συνταξιοδοτούμαι. Είμαι μόλις 36 ετών. Θα δουλέψω την επόμενη χρονιά με την ομάδα και θα ξανατρέξω σε άλλες μορφές αγώνων στο μέλλον. Θα οδηγώ μέχρι τα 70 μου και δεν θα συνταξιοδοτηθώ μέχρι τότε. Η διαφορά θα είναι με το αν θα πληρώνομαι ή όχι..."

Δείτε τη στιγμή της εγκατάλειψής του:

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ