FORMULA 1

Τουλάχιστον έχει… ποιότητα ζωής ο Alonso

Shanghai International Circuit, Shanghai, China.  Saturday 08 April 2017. 
Fernando Alonso, McLaren.
World Copyright: Steven Tee/McLaren 
ref: Digital Image _R3I2544
Shanghai International Circuit, Shanghai, China. Saturday 08 April 2017. Fernando Alonso, McLaren. World Copyright: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _R3I2544 LAT/MCLAREN

Ο Fernando Alonso διασκεδάζει τις εντυπώσεις σε μία ακόμα οδυνηρή σεζόν.

Μπορεί αγωνιστικά ο Fernando Alonso να συνεχίζει να διανύει έναν Γολγοθά αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχει επηρεαστεί αρνητικά η εκτός πίστας ζωή του. Κάθε άλλο μάλιστα! Σε μία απολαυστική εξομολόγηση, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τόνισε γιατί η απόφαση να επιστρέψει στη McLaren τον έχει κάνει ήρεμο και χαρούμενο – τουλάχιστον όταν δεν βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

"Στα χρόνια που είμαι εδώ, το 2015, το 2016 και φέτος, σκέφτομαι ακόμα πως ήταν σωστή η απόφαση να επιστρέψω στη McLaren. Έμαθα πολλά και συνεργάζομαι με έναν από τους καλύτερους μηχανικούς που είχα ποτέ. Στη Ferrari είχε έρθει μία περίοδος που το να μη κερδίζεις έφερνε πολλή πίεση. Αν είσαι στην πρώτη, δεύτερη, τρίτη σεζόν σου, το αντέχεις. Αν όμως είσαι στην έβδομη, την όγδοη, είναι πολύ δύσκολο. Η ποιότητα ζωής μου λοιπόν βελτιώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια, παρά τα αποτελέσματα", είπε ο 35χρονος στο Motorsport.com.

Μπορεί λοιπόν να συγχύζεται τις τρεις μέρες που παλεύει με τα θηρία αλλά όποτε δεν βρίσκεται εντός πίστας, απολαμβάνει τη χαλαρή προσέγγιση και την έλλειψη πίεσης. Τι γίνεται όμως με την υστεροφημία; Κατά πόσο οι επιλογές του τον καθήλωσαν στους δύο παγκόσμιους τίτλους, αριθμό που δεν συνάδει με την οδηγική του αξία;

"Ήμουν πέντε χρόνια στη Ferrari. Είχαν κερδίσει πριν από εμένα, όσο ήμουν εκεί και μαζί μαχόμασταν για τον παγκόσμιο τίτλο μέχρι το τέλος. Κέρδισαν 2-3 αγώνες τα προηγούμενα δύο χρόνια, κερδίζουν τώρα, θα κερδίσουν ξανά αγώνες και τίτλους στο μέλλον. Δεν έχει καμία σχέση με το αν ο Fernando τα πήγε καλά εκεί ή όχι. Κι όταν έφυγα από τη Renault μου έλεγαν πως δεν θα έπρεπε να είχα φύγει στο τέλος του 2006. Κι όμως, δεν έχουν κερδίσει τίτλους έκτοτε. Ίσως αυτή είναι μία εντύπωση που δημιουργείται από τα πρωτοσέλιδα, που λένε πως σπαταλήθηκε το ταλέντο μου. Όμως εγώ είμαι πολύ χαρούμενος με την καριέρα που είχα έως τώρα", τόνισε ο Alonso.

Photo Credits: Mclaren Media Centre

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ