FORMULA 1

Το μέλλον του Φέτελ κι ο αντικαταστάτης του στη Ferrari

Renault driver Daniel Ricciardo, centre, of Australia jokes with Mercedes driver Lewis Hamilton, left, of Britain and Ferrari driver Sebastian Vettel, right, of Germany during the drivers press conference ahead of the Australian Formula One Grand Prix in Melbourne, Australia, Thursday, March 14, 2019. The season-opening Australian Grand Prix will be raced here on Sunday, March 17. (AP Photo/Andy Brownbill)
Renault driver Daniel Ricciardo, centre, of Australia jokes with Mercedes driver Lewis Hamilton, left, of Britain and Ferrari driver Sebastian Vettel, right, of Germany during the drivers press conference ahead of the Australian Formula One Grand Prix in Melbourne, Australia, Thursday, March 14, 2019. The season-opening Australian Grand Prix will be raced here on Sunday, March 17. (AP Photo/Andy Brownbill) AP

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη Ferrari, όμως ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του; Και ποιος θα είναι αυτός που θα τον αντικαταστήσει στη Scuderia;

Η είδηση του διαζυγίου ανάμεσα στη Ferrari και τον Σεμπάστιαν Φέτελ κυκλοφόρησε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και γρήγορα έκανε τον γύρο του διαδικτύου και ολόκληρου του κόσμου. Το πρωί της Τρίτης (12/5) η ιταλική ομάδα και ο Γερμανός ανακοίνωσαν με κάθε επισημότητα πως θα χωρίσουν τους δρόμους τους στο τέλος του φετινού πρωταθλήματος (που δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και ουδείς μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά πότε και αν θα ξεκινήσει), με αποτέλεσμα τόσο η Scuderia, όσο κι ο Γερμανός οδηγός να σκέφτονται ήδη το μέλλον τους.

Η θρυλική ιταλική ομάδα δεν βρήκε τρόπο να πείσει τον Φέτελ να μείνει με μικρότερο (και σε χρονική διάρκεια και σε αποδοχές) συμβόλαιο και τώρα έχει ξεχωρίσει τρεις για τη θέση που αφήνει κενή ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αλλά με τη Red Bull (2010, 2011, 2012, 2013).

Ο 25χρονος Ισπανός Κάρλος Σάινθ (γιος του θρύλου του WRC, Κάρλος Σάινθ) που τρέχει με τη McLaren, ο 30χρονος Αυστραλός Ντάνιελ Ρικάρντο της Renault κι ο 26χρονος Ιταλός Αντόνιο Τζοβινάτσι της Alfa Romeo λέγεται πως είναι οι τρεις που απασχολούν τη Ferrari, οι παράγοντες της οποίας ονειρεύονται τον Λούις Χάμιλτον γνωρίζοντας ωστόσο ότι μόνο με θαύμα θα τον έπειθαν να αφήσει τη Mercedes.

Όσο για τον Φέτελ; Η επιστροφή στη Red Bull δεν μοιάζει πιθανή καθώς ο Χέλμουτ Μάρκο δήλωσε ότι εξαιτίας του κορονοϊού η ομάδα του δεν μπορεί να αντέξει και δεύτερο "βαρύ" συμβόλαιο μετά από εκείνο του Μαξ Φερστάπεν, η Renault θα μπορούσε να είναι μια επιλογή ειδικά αν η Ferrari επιλέξει τον Ρικάρντο και ανοίξει έτσι μια θέση, όμως ακόμη πιο πιθανό είναι το ενδεχόμενο να δούμε τον 33χρονο Γερμανό να αποσύρεται από τη δράση.

" Νομίζω ότι ο Σεμπ θα τα κάνει όλα νωρίς στη ζωή και την καριέρα του. Έχει πάρει πρωταθλήματα, έχει πάρει νίκες, θα κάνει παιδί και θα αποσυρθεί νωρίς. Θα απολαύσει το μονοθέσιο της Ferrari και μετά... Sayonara" είχε πει ο Μαρκ Γουέμπερ, teammate του στη Red Bull, πίσω στο 2014 και φαίνεται πως είναι πλέον πολύ πιθανό να δικαιωθεί.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ