FORMULA 1

Το μέλλον της Alfa Romeo είναι στην F1

Το μέλλον της Alfa Romeo είναι στην F1
2017 GETTY IMAGES

O ισχυρός άνδρας του FCA Group, Sergio Marchionne, έκανε ξανά λόγο για εμπλοκή της ιστορικής μάρκας στη Formula 1.

H Alfa Romeo έχει πλούσια ιστορία στο μαγικό κόσμο της Formula 1, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο ξεκίνημά του – το 1950. Μάλιστα εκείνη τη χρονιά αλλά και την επόμενη, κατέκτησε και τους τίτλους στους οδηγούς, με τους Nino Farina και Juan Manuel Fangio αντίστοιχα.

Συνολικά, μετράει 110 συμμετοχές ως κατασκευαστής, έχοντας εμπλοκή και την περίοδο 1979-1985 ενώ από το 1961 έως το 1979 αποτελούσε προμηθευτή κινητήρων. Τα βιβλία της ιστορίας έχουν γράψει 10 νίκες, 26 παρουσίες στο βάθρο και 12 Pole Positions, μόνο που ακόμα στο κεφάλαιο «H Alfa Romeo στη Formula 1» φαίνεται πως δεν έχει μπει επίλογος.

Ο επικεφαλής του FCA Group στο οποίο ανήκει η ιταλική μάρκα, ο Sergio Marchionne, έχει εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία του επιστροφής στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και τώρα, το έκανε ξανά. Με κάθε μάλιστα επισημότητα αφού μιλούσε στο επίσημο περιοδικό της FIA, της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, ο 64χρονος είπε:

« Ένα από τα πράγματα που έχω στο μυαλό μου για το αγωνιστικό μέλλον του ομίλου, είναι πως κάποια μέρα η Alfa Romeo πρέπει να βρεθεί ξανά αγωνιζόμενη στη Formula 1. Πιστεύω ακράδαντα πως εκεί θα έπρεπε να βρίσκεται αυτή η μάρκα».

Ο εύκολος «Δούρειος Ίππος» είναι να βαφτιστούν «Alfa Romeo» οι μονάδες ισχύος που η Ferrari παρέχει σε μία από τις ομάδες με τις οποίες συνεργάζεται, όπως η Haas και η Sauber. Ο δύσκολος δρόμος, είναι της φουλ επίθεσης, με είσοδο στο σπορ είτε με αυτόνομη ομάδα είτε ως κατασκευαστής μονάδων ισχύος. Όμως δεδομένης της παρουσίας της Ferrari, ειδικά το δεύτερο δεν θα είχε ιδιαίτερο νόημα από πλευράς κόστους.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ