FORMULA 1

Το "ευχαριστώ" και το παράπονο του Kubica

Το "ευχαριστώ" και το παράπονο του Kubica

Ο 32χρονος Robert Kubica, μίλησε για τη γλυκόπικρη γεύση που του άφησε το τεστ με τη Renault F1 στην πίστα της Βαλένθια.

Η επιστροφή του Robert Kubica πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου της Formula 1 μετά από 6μιση χρόνια, συγκίνησε όλη την κοινότητα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού και των αγώνων.

Για πολλούς, μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του, ο Πολωνός ήταν αδύνατο να βρεθεί ξανά εντός κόκπιτ. Να όμως που το κατάφερε, έστω και σε ανεπίσημο τεστ, "γράφοντας" μάλιστα 115 γύρους στην πίστα Ρικάρντο Τόρμο της Βαλένθια.

Μία ημέρα που αφήνει σε όλους γλυκόπικρη γεύση καθώς από τη μία είναι μία "κατάκτηση" του Πολωνού αλλά από την άλλη μας θύμισε το σπουδαίο ταλέντο του το οποίο έχασε το σπορ. Λίγο πολύ, ότι ένιωσε και ο ίδιος μετά από μία ημέρα στο παλιό… εργασιακό περιβάλλον.

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν στο να γίνει αυτό το τεστ. Ενδεχομένως να είδαν τον παλιό εαυτό μου, τον Robert του 2010. Ήταν μία πολύ σημαντική ημέρα για εμένα, από συναισθηματικής πλευράς. Ήμουν πολύ καιρό μακριά από τα paddock, πέρασα κάποιες πολύ δύσκολες περιόδους αλλά συνέχισα να δουλεύω σκληρά για να γίνει εφικτό αυτό που συνέβη. Έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μία πλευρά είμαι υπερήφανος απ’ ότι κατάφερα σήμερα αλλά ταυτόχρονα, μου δείχνει και τι έχασα.

Το "ευχαριστώ" και το παράπονο του Kubica

Δεν ξέρω τι θα φέρει το μέλλον. Γνωρίζω όμως το εξής. Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο προετοιμασίας για αυτό το τεστ, είχα καλό ρυθμό και σταθερότητα σε δύσκολες συνθήκες. Δεν είναι εύκολο μετά από έξι χρόνια αλλά ήξερα πως μπορούσα να κάνω τη δουλειά και είμαι ικανοποιημένος. Εκτιμώ ιδιαίτερα το γεγονός πως μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία", είπε ο Kubica.

Δεν ανακοινώθηκαν χρόνοι από το τεστ ενώ προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπάρχει κάποιο πλάνο επανάληψής του.

Photo Credits: Renault F1 Team

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ