FORMULA 1

Την ημέρα του αγώνα οι κατατακτήριες!

AUSTIN, TX - OCTOBER 24:  Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing and Daniil Kvyat of Russia and Infiniti Red Bull Racing dance in the pit lane to entertain the fans after qualifying was suspended due to bad weather for the United States Formula One Grand Prix at Circuit of The Americas on October 24, 2015 in Austin, United States.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
AUSTIN, TX - OCTOBER 24: Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing and Daniil Kvyat of Russia and Infiniti Red Bull Racing dance in the pit lane to entertain the fans after qualifying was suspended due to bad weather for the United States Formula One Grand Prix at Circuit of The Americas on October 24, 2015 in Austin, United States. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) GETTY IMAGES

Καιρού επιτρέποντος οι κατατακτήριες δοκιμές για τον σχηματισμό του γκριντ του USA GP θα διεξαχθούν το απόγευμα της Κυριακής (16:00) ώρα Ελλάδας, κατόπιν απόφαση που έλαβαν οι αρμόδιοι με επικεφαλής τον Charlie Whtiting της FIA.

Η μάχη για την pole ήταν να γίνει, βάσει προγράμματος, το Σάββατο στις μία το μεσημέρι τοπική ώρα (21:00GR), οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν όμως, με κύρια χαρακτηριστικά την έντονη βροχόπτωση και τους δυνατούς ανέμους, καθιστούσαν απαγορευτική τη διεξαγωγή τους.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Ωστόσο, μέχρι να ληφθεί η οριστική απόφαση για την τύχη της διαδικασίας, υπήρξε σημαντική καθυστέρηση, με τους υπεύθυνους να προχωρούν σε μισάωρες αναβολές.

Συνολικά μεσολάβησαν τρεις ώρες μέχρι να αποφασιστεί τελικά η μετάθεση των κατατακτήριων δοκιμών για το πρωί της Κυριακής.

Σε περίπτωση, βέβαια, που οι καιρικές συνθήκες δεν έχουν βελτιωθεί έως τότε, δεν πρόκειται να διεξαχθούν κατατακτήριες δοκιμές και η σχάρα εκκίνησης του αγώνα, που είναι προγραμματισμένος για τις 21:00GR, θα σχηματιστεί με βάση την κατάταξη της τρίτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών που διεξήχθη το πρωί του Σαββάτου. Αυτό σημαίνει ότι στην pole position θα βρεθεί ο Lewis Hamilton…

Τι έγινε στο FP3

Νωρίτερα το Σάββατο, σε μια πίστα που θύμιζε περισσότερο λίμνη, λόγω της καταρρακτώδους βροχής που έπεφτε ασταμάτητα και με την ορατότητα να είναι περιορισμένη, ο Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, όντας ο μόνος πιλότος που έγραψε χρόνο κάτω από 2 λεπτά.

Σε περίπτωση που οι συνθήκες δεν επιτρέψουν την διεξαγωγή των κατατακτήριων δοκιμών, θα προσθέσει άλλη μια pole position στο ενεργητικό του - τη 10η για φέτος και 50η στην καριέρα του στην F1.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ FP3

Δεύτερος ήταν ο Sebastian Vettel που όμως θα χάσει 10 θέσεις στο γκριντ λόγω αλλαγής κινητήρα, κάτι που ισχύει και για τον ομόσταβλό του στη Ferrari, Kimi Raikkonen. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Nico Hulkenberg με την Force India, με τον Valtteri Bottas (Williams) να ακολουθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το FP3 έγινε "κεκλεισμένων των θυρών", καθώς οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν στον κόσμο να μεταβεί στην πίστα για λόγους ασφαλείας...

Τις συνθήκες που επικρατούσαν στην πίστα κατά τη διάρκεια του FP3 καυτηρίασε με έξυπνο τρόπο στο τιτίβισμά του ο οδηγός αγώνων και τηλεοπτικός σχολιαστής, Tom Coronell…

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, ματαιώθηκε το FP2 .

Τα καλύτερα “τιτιβίσματα” από το… μέτωπο

Δύσκολα περνά η ώρα όταν δεν έχεις τίποτα να κάνεις. Στο πάντοκ, οι άνθρωποι των ομάδων, μηχανικοί, τεχνικοί, πιλότοι έδωσαν… ρεσιτάλ. Άλλοι τραβούσαν κουπί, άλλοι χόρευαν στη βροχή, άλλοι το έριξαν στο ποδόσφαιρο. Γενικά ήταν όλοι τους μια ωραία ατμόσφαιρα…

Την ίδια ώρα στις εξέδρες υπήρχαν κάποιοι ηρωικοί θεατές που παρά την ταλαιπωρία που τράβηξαν από την βροχή και την πολύωρη καθυστέρηση, ήταν αρκετά ενθουσιώδεις δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μια ευχάριστη νότα στο μουντό σκηνικό που επικρατούσε.

Για πολλοστή φορά οι άνθρωποι που χειρίζονται τα social media της Lotus αποδεικνύουν ότι διαθέτουν χιούμορ...

Και στη Honda, πάντως, δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, δεν πάνε πίσω...

Kαι λίγη... ιστορία!

Κάποιοι για να "σκοτώσουν" την ώρα τους, το έριξαν στο χορό...

Γενικά στο πάντοκ σήμερα δίνουν... ρέστα!

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ