Τηλεοπτικός καυγάς για τα μάτια του Φερστάπεν

Τηλεοπτικός καυγάς για τα μάτια του Φερστάπεν

Έναν απολαυστικό τηλεοπτικό διάλογο είχαν ο Νίκι Λάουντα με τον Χέλμουτ Μάρκο με τον Μαξ Φερστάπεν και την ανανέωση του συμβολαίου του με τη Red Bull να είναι στο επίκεντρο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε συνηθίσει σε δημόσιες αντιπαραθέσεις για θέματα συμβολαίου αθλητών. Κάτι τέτοιο συνέβη σε εκπομπή καναλιού της Αυστρίας με πρωταγωνιστές τους Νίκι Λάουντ και Χέλμουτ Μάρκο.

Επίκεντρο της συζήτησης του μη εκτελεστικού διευθυντή της Mercedes και του συμβούλου της Red Bull ήταν η ανανέωση του συμβολαίου του Μαξ Φερστάπεν από τη δεύτερη.

Για όσους δεν το θυμούνται ο Ολλανδός οδηγός είχε κάνει ανεπίσημες επαφές με την πλευρά της Mercedes με τον πατέρα του και πρώην οδηγό της F1, Γιος Φερστάπεν, να... επισκέπτεται τη γερμανική ομάδα στη Μόντσα. Εκείνη η επίσκεψη έκανε τους ανθρώπους της Red Bull να τρέξουν της διαδικασίες επέκτασης του συμβολαίου του οδηγού τους μέχρι το 2020.

Ωστόσο, ο Λάουντα υποστήριξε πως δεν έκανε ποτέ επίσημη πρόταση στον Μαξ Φερστάπεν και ότι αν είχε μιλήσει μαζί του νωρίτερα ο Χέλμουτ Μάρκο θα μπορούσε να είχε γλιτώσει κάποια χρήματα.

Αναλυτικά ο τηλεοπτικός διάλογος τους

Λάουντα: "Δεν του κάναμε ποτέ πρόταση"

Μάρκο: "Επίσημα ναι"

Λάουντα: "Έχω καλές σχέσεις με τον Χέλμουτ. Συνήθως πετάμε μαζί με το ίδιο αεροπλάνο. Όταν όμως γίνεται ξεροκέφαλος και σκέφτεται κάτι δεν του αλλάζεις άποψη. Πίστεψε ότι θα του πάρουμε κάτι και αμέσως υπέγραψε νέο συμβόλαιο. Πήρε τον πατέρα του Φερστάπεν και υπέγραψαν στο Όστιν. Σου λέω ότι εάν είχαμε μιλήσει νωρίτερα θα είχες γλιτώσει λεφτά. Ποτέ δεν μιλήσαμε μαζί του για χρήματα"

Μάρκο: "Ας πούμε ότι δεν υπήρξε καμία προσφορά. Σε ευχαριστώ. Σε ευχαριστώ που προσπάθησες να μας γλιτώσεις χρήματα. Δεν έχετε εναλλακτικές για τον Χάμιλτον. Πρέπει να του δώσετε ότι ζητήσει"

Λάουντα: "Δεν έχω αντίρρηση σε αυτό"

Μάρκο: "Εμείς παρουσιάσαμε στον Μαξ το πλάνο μας για το μέλλον. Του εγγυηθήκαμε ότι οι πιο σημαντικοί μας άνθρωποι θα παραμείνουν εδώ μέχρι το 2020. Όλα αυτά τον έπεισαν να παραμείνει. Φυσικά ζήτησε και μία σημαντική αύξηση μισθού. Ήταν και αυτός ανάμεσα στους λόγους. Βέβαια, η αμοιβή του απέχει αρκετά από αυτή του Χάμιλτον και του Φέτελ. Θα πρέπει να κατακτήσει πρωταθλήματα για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Δεν είναι κάτι μυστικό"

Λάουντα: "Όταν γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής θα τον πληρώνεται όπως τον Χάμιλτον; Θα του δίνεται τα χρήματα που δίνουμε εμείς;"

Μάρκο: "Για τις αναλογίες της Formula 1, είμαστε σε σχετικά χαμηλό επίπεδο όσον αφορά τον σταθερό μισθό. Αλλά έχουμε καλά μπόνους"

Photo credits: AP Photo/Moises Castillo

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Δύναμη και αντοχή: 8 ασκήσεις που θα αναδείξουν τους μυς σου

Μια προπόνηση για όλο το σώμα, που μπορείς να την κάνεις παντού και να βλέπεις πάντα αποτελέσματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ

Αφήνει ισχυρή παρακαταθήκη ο Θόδωρος Βασιλάκης

Ο Δημήτρης Μπαλής γράφει για τον ιδρυτή της Aegean, Θεόδωρο Βασιλάκη, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη (17/05) σε ηλικία 78 ετών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24