FORMULA 1

Θα εκκινήσει από το pitlane o Hamilton

Großer Preis von Brasilien 2017, Freitag  Wolfgang Wilhelm
Großer Preis von Brasilien 2017, Freitag Wolfgang Wilhelm DAIMLER AG

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Lewis Hamilton, μιλάει για την έξοδο που τον έθεσε νοκ άουτ από τις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Βραζιλίας

Δύο εβδομάδες αφότου χρίστηκε και επίσημα παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 για το 2017, ο Lewis Hamilton αναμένεται να έχει ένα δύσκολο απόγευμα στο Grand Prix της Βραζιλίας. Κι αυτό διότι είχε έξοδο στη στροφή Φεραντούρα στην πρώτη του προσπάθεια στο Q1, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός μάχης για τη συνέχεια του αγωνιστικού τριημέρου.

Μιας και θα εκκινούσε τελευταίος, η Mercedes έσπασε τον περιορισμό του parc ferme και έκανε αλλαγές στο μονοθέσιό του, αλλάζοντας μία σειρά από αεροδυναμικά βοηθήματα, τα οποία είναι διαφορετικών προδιαγραφών από εκείνα που είχε στις κατατακτήριες δοκιμές. Προφανώς, ξεκινώντας την… αξιολόγηση λύσεων ενόψει 2018 μιας και η μάχη του τίτλου έχει ήδη κριθεί.

Παράλληλα, η γερμανική ομάδα εκμεταλλεύτηκε την ατυχία για να τοποθετήσει και νέα υβριδική μηχανή στη W08 EQ Power+ του Βρετανού οδηγού. Συγκεκριμένα αυτή είναι η 5 MGU-H, με τον 5 κινητήρα εσωτερικής καύσης και το 5 τούρμπο.

Γιατί όμως είχε αυτή την έξοδο κατά την οποία το «ασημί βέλος» υπέστη εκτεταμένες ζημιές;

"Ξαφνιάστηκα. Το πάτωμα του μονοθεσίου ακούμπησε στην άσφαλτο. Αν δείτε το replay, το μονοθέσιο ακουμπάει κάτω περνώντας από τη στροφή. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν τα ελαστικά είναι κρύα και το μονοθέσιο είναι κρύο. Αλλά τέτοια πράγματα γίνονται στους αγώνες. Δεν είναι ότι μπήκα στη στροφή ταχύτερα απ’ ότι τις προηγούμενες φορές, δεν έκανα κάτι διαφορετικό. Όμως είναι δικό μου λάθος και αναλαμβάνω την ευθύνη", είπε ο 32χρονος.

Τι μπορεί όμως να περιμένει στους 71 γύρους του δέκατου-ένατου και προτελευταίου αγώνα της σεζόν, εκκινώντας από το pit lane;

"Δεν είναι ότι καλύτερο να εκκινείς από το pit lane, όμως από εκεί μπορεί να έχεις μόνο ανοδική πορεία. Θα τα δώσω όλα", υποσχέθηκε ο Hamilton.

Photo credits: mercedesamgf1.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ