Θα απαγορευτούν τα "πτερύγια καρχαρία"

Τα μονοθέσια της επόμενης αγωνιστικής σεζόν στη Formula 1 θα απαλλαχθούν από κάποιες φετινές λύσεις.

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκε εκτενώς στη συνεδρίαση του F1 Strategy Group αφορούσε στα «παραθυράκια» στους τεχνικούς κανονισμούς, που οδήγησαν τις ομάδες σε λύσεις όπως τα «T-Wings» ή τα «Shark Fins».

Τόσο οι… κρεμάστρες όσο και τα… πτερύγια καρχαρία όπως είναι τα παρατσούκλια τους, δεν θα διατηρηθούν και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2018.

Αποφασίστηκε λοιπόν οι δύο αυτές λύσεις να απαγορευτούν, όμως είναι κάτι που παρά την επιθυμία κάποιων ομάδων, δεν θα συμβεί άμεσα. Υπενθυμίζουμε πως ο Valtteri Bottas έχει δει δις το «T-Wing» της Mercedes W08 EQ Power+ να φεύγει.

Μάλιστα τη δεύτερη το βρήκε στο διάβα του ο Max Verstappen, πράγμα που σύμφωνα με τη Red Bull, προκάλεσε ζημιές 50 χιλιάδων λιρών στην RB13 του Ολλανδού.

Η σχετική ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού ανέφερε: «Έγιναν αλλαγές στους κανονισμούς σχετικά με τα καλύμματα κινητήρων, ώστε να μην επιτρέπονται σχεδιασμοί που θα ενσωματώνουν το ‘t-wing’ και το ‘shark fin’».

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Είναι δίκαιο να γίνει πράξη: 7 επιδόματα που αξίζει κάθε Έλληνας

Οι ευρωβουλευτές έδειξαν το δρόμο. Ήρθε η ώρα να τους ακολουθήσουμε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ

Αφήνει ισχυρή παρακαταθήκη ο Θόδωρος Βασιλάκης

Ο Δημήτρης Μπαλής γράφει για τον ιδρυτή της Aegean, Θεόδωρο Βασιλάκη, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη (17/05) σε ηλικία 78 ετών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24